28 juli: Reizen om te reizen

Onze fietsen konden gelukkig in een ubertje mee vanaf het vliegveld, naar de Airbnb in Edmonton. Dit keer een indiaanse meneer Mo met een grote dikke Chrysler. Top. Regelrecht duiken we het veel te grote Amerikaanse bed in. Allebei in een keer weg.

Yes, mijn mobiel geeft aan dat het nog maar 6.15 s’ochtends is. Dit is een beetje de tijd geworden, wanneer wij ‘Dutchies’ ontwaken. Geen probleem, er was immers nog genoeg werk voor de winkel. Onze Ai-kee-A tassen met al ons hebben en houden erin, moesten verdeeld worden over in totaal 8 fietstassen. Twee voor, twee achter. De fietsen zelf moesten gereed gemaakt worden voor vertrek. Freeks (of freak, zoals iedereen hier hem noemt) fiets was als eerste aan de beurt. Geen bijzonderheden of iets. Maar natuurlijk, ik als ervaren pechvogel zag gelijk twee dikke vette krassen op mijn spiksplinter nieuwe Musing zitten. AUW. Niks doet meer pijn dan de eerste kras. Ik weet dat een fiets een gebruiksvoorwerp is, maar toch was ik echt wel een uur goed chagrijnig. Freek relativeerde de boel door een kalmeringspoging in te zetten die als volgt luidde: ‘We mogen van geluk spreken dat alle onderdelen nog heel zijn’. Lekker nuchter, toch fijn dat hij dat dan kon zijn op dat moment. En ja ik moest ook toegeven dat m’n pareltje heerlijk fietste, van die krassen voel je niks…..

Down-town. Nu we toch in Edmonton zijn, gingen we natuurlijk op onze mooie fietsen even de blits maken. In Edmonton zijn twee bruggen die noord en zuid met elkaar verbinden. Onder deze bruggen stroomt een gigantische rivier, the North Saskatchwan River. Men, wat voelde ik mijn benen zwabberen zodra we deze brug tegemoet kwamen. It’s HUGE. En yes het  overmatige gevoel wist ons weer te vinden.

We dachten dat we de reis voor onze reis redelijk uitgestippeld hadden. Helaas zijn we iets te nonchalant geweest. De trein van Edmonton naar Jaspers ging natuurlijk helemaal niet op zaterdag, zoals we het het liefst hadden gezien. Wel op zondag. Oké, vooruit daar valt mee te leven. Onze lieve hosts van de Airbnb vonden het prima om ons nog een nachtje onder hun hoede te nemen. Mooi. Is dat ook weer geregeld. Toen we toch in de stad waren, dachten we even een kijkje te nemen bij het station. Nou mooi niet. Waar er door het midden van de stad een prachtig fietspad is om overal te komen, is het station niet te bereiken te voet of te fiets. Na 20 rondjes rondom het station om toch een soort ingang te vinden, gaven we het op. Niks voor ons. Zondag morgen vroeg dan maar over de drukke weg met auto’s, er zit helaas niks anders op.

Vandaag dus een extra rustdagje, ook lekker. Maar terwijl we rusten, voel ik toch een onrustige drang om op de fiets te zitten. Nog even geduld. Maandag is het zover! Onze hosts van de Airbnb zijn een stel bestaande uit een Poolse man en een Duitse vrouw. Terwijl ik dit typ heb ik al vijf keer moeten glimlachen en ja knikken zodat het ook maar enigszins lijkt alsof ik luister naar het duizendste verhaal over al hun kinderen, en dat zijn er nogal wat. Marja, onze lieve Duitse gastvrouw, had alweer onze kopjes opgeruimd voordat wij ook maar de kans kregen. Ironisch, dat deze Marja net zo zorgzaam is als Freeks moeder en ook deze Marja is je qua opruimen altijd een stapje voor. 

Nu lekker genieten van een internationale BBQ tesamen met alle gasten van de Airbnb. Drie Chinezen, een Mexicaanse, een Duitser, een Poolse, vijf Duits/Poolse Canadezen en twee ‘dutchies’. Straks lekker optijd het bedje in, zodat we morgen vroeg weer verder kunnen reizen om te beginnen aan de ‘echte’ reis. 

Foto: Skyline Edmonton

2 gedachtes over “28 juli: Reizen om te reizen

  1. Wat een fantastische uitdaging gaan jullie aan en een mooie route door de prachtige natuur! Heel veel succes en uithoudingsvermogen toegewenst maar bovenal Geniet ervan! Lieve groetjes uit Langedijk, Fokelien.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s