29 juli: Treintje komt zo

Netjes stonden wij met onze fietsen een uur voor vertrek op het station. Fietsen konden mee en de tassen konden mee. Top. De trein had in eerste instantie twee uurtjes vertraging, gelukkig werd deze info wel via de mail naar ons door gespeeld. Na inderdaad twee uur wachten begon ons geduld aardig op te raken. Waar blijft die trein nu? Tijdens het wachten, hebben we wat gespuis voorbij zien komen. Dit stempeltje hebben we ongeveer op iedere dikke vrouw met een kort pittig kapsel geplakt. Ook voor alle vieze mannen met tattoos en gore sikjes hadden we een stempel: Vinkgoor. Iedere keer nam zo’n Vinkgoor persoon een walm van zweet met zich mee. Alsof de vuilnisbelt besloot om even rondje om te gaan. Gelukkig, de trein besloot eindelijk een keer te arriveren. Net op tijd, want nog even en we moesten bijna opschoot gaan zitten bij het gespuis. Saved by the Bell. Wel is waar 4 uur later dan gepland, maar wel met een goede timing. 

De trein, wat een beenruimte. Zelfs mijn 1.96 meter lange vader had hier zijn benen lang uit kunnen leggen. Maar helaas ook nu weer, duurde het ruim een uur voordat de trein vertrok. Iedere keer startte de trein vals uit de start en gingen we weer achteruit terug. Na 3 valse start pogingen vertrokken we eindelijk. En wij namen maar al te graag de intercity direct naar dromenland.

Drie uur later schrik ik wakker, kijk ik op de gps en nee we zijn nog lang niet bij Jaspers. Balen. Ik begin mij steeds meer zorgen te maken over de tijd van aankomst. Van origine zouden we om vier uur smiddags in dit grote nationale park aankomen. De geschatte tijd van aankomst was nu al 22.00. Nog nooit heb ik in het donker gefietst in het buitenland. Ik heb überhaupt nog nooit op een drukke snelweg gefietst, in de berm. Alle doemscenario’s vliegen door mijn hoofd. Een beer kan zo uit de bosjes springen, we zijn niet zichtbaar genoeg voor auto’s, de onweer slaat net voor onze neus in… Enzovoort. ‘We zoeken wel een hostel vlakbij het station’. Deze zin deed wonderen. En weg was de stress. Nu konden we mooi de laatste twee uur van de rit naar de natuur om ons heen kijken.

Wauw. Twee uur lang hebben we met open monden en glinsterende ogen om ons heen gekeken vanuit de skyline lounge. We wisten niet waar we kijken moesten. Op links, de laatste scène uit twilight part 2. Voor de vijftig plussers: Op links naald en loof bomen op golvende, groene heuvelachtige bergen over een veruitgestrekte weide. Glinsterende bergtoppen. Blauwe meren. Wildstromende beekjes. Alles wat ik nu typ, doet de omgeving simpelweg tekort. ‘Jaspers, Jaspers, everybody return to their seats for Jaspers!’. Yes, begin bestemming eindelijk bereikt. Tijd van aankomst: 22:45. 

Alles, maar ook alles was volgeboekt. Wat nu? Na een lieve poging van een kwart Hollandse Canadese om de fietsen in haar rental car te stouwen, zat er niks anders op dan in het donker naar de camping te fietsen die we van te voren hadden geboekt. Ik vond het doodeng. Opnieuw heersen alle doemscenario’s. Trappen. Zo snel mogelijk. Met de toeter om dieren af te schrikken in de hand, volgde ik Freek. ‘Niet zo piepen, gewoon fietsen, we zijn er bijna’. Na de vijfde keer ‘we zijn er bijna’ van Freek, zagen we daadwerkelijk de bordjes met Camping. Yes! 

De tent nog niet eens opgezet, en we schijnen al met onze hoofdlampjes recht in de ogen van een Moeder hert en haar kleintje. Ik kon de gil nog net onderdrukken. Maar het enige wat ik als reactie terug krijg van moeders is een blik, die zegt: ‘Pff, amateur’. En ze lopen rustig door om verder te snuffelen aan andermans tenten. Met het voedsel netjes opgebergd in de daar voor bedoelde bear lockers, kruipen voor de eerste keer ons tentje in. 

2 gedachtes over “29 juli: Treintje komt zo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s