1 Augustus: Sunwapta Falls

Klimmen, klimmen, klimmen. Inmiddels heeft Freek al een sikje, waardoor hij een gedaante aanneemt van een berggeit. Jammer genoeg voor Freek, heb ik niet zoveel paardenkracht in mijn benen als hij… Wat betekent dat deze berggeit moet wachten op zijn bergschaap. Want een kudde in deze berenbossen mag niet ver van elkaar verwijderd zijn. Regel nummero uno in Jasper National park: ‘Stay together’. Vind het eigenlijk steeds zieliger voor Freek, want als klimenthausiast moet hij zichzelf enorm inhouden. Sorry sorry sorry.

Na een heftige, nachtelijke onweersbui, waardoor er geen verlichting nodig was in de tent, ontwaakten deze kleine kuikentjes echt veel te laat. Per ongeluk de wekker uitgedrukt in plaats van de snooze stand aan te zetten. Oeps. Gelukkig scheen het zonnetje en was het minder koud dan de ochtend ervoor. En het wordt hier echt heel koud s’nachts. Zelfs zo koud dat Freek en ik al drie avonden aan het uitproberen zijn, hoe we met deze kou het beste kunnen slapen. Eerste nacht, gewoon shirt en onderbroek, veel te koud. Tweede nacht, slapenzakken aan elkaar gerist en langebroek en shirt aan, nog steeds koud. Derde nacht, shirt, lang shirt, een broek, dikke wollen sokken en weer alleen in de slaapzak. Yes, dat is het goede recept

Na een kleine 20 kilometer komen we aan bij de Sunwapta Falls. Tijd voor een lekker kopje koffie met uitzicht. Weer een stroomversnelling van het water naar beneden, mooier dan de Athabasca Falls. Bij de Sunwapta (doet mij denken aan sunweb) was er een grotere Canyon en nog wilder water. En na drie dagen zonder WiFi geleefd te hebben, hadden we hier weer verbinding met het thuisfront. Mooi, konden we zo ook alle blogs weer uploaden. En einde pauze! 

Het is echt belachelijk hoe vaak ik in deze omgeving een plek zie, waar ik eigenlijk het liefst neer plof om daar even lekker een uurtje naar de natuur te kijken. Maar als we hier aan zouden toegeven, komen we echt niet vooruit. We doen nu ook  maar 40 kilometer per dag, terwijl we vorig jaar op de 80-100 km per dag zaten. Er is zo veel om te zien en het is gewoon doodzonde om er zo snel door te fietsen in dit park. Gelukkig hebben we alle tijd. We nemen het er lekker van. Morgen de Sunwapta Pass (2200 meter) en hiken op de Athabasca Glacier.  

3 gedachtes over “1 Augustus: Sunwapta Falls

 1. Anoniem

  Jullie kunnen het programma van Erica Terpstra wel overnemen.
  Maar dan op reis met Freek en Rubin.
  Wat worden jullie beloond met de schoonheid van de natuur ook al is het afzien👏👏👏.
  Groetjes Trudy

  Like

 2. Pien

  Doe je goed. Met volle teugen genieten. Het is zooooooo prachtig daar! Jullie verhaal en foto’s roepen back ‘ good memories’…. stoer koppel! Veel liefs 😘

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s