3 & 4 Augustus: Canada, waar jongens mannen worden en vrouwen ook.

65 kilometer, en weer de hoogte in, dat stond op de planning. Voordat onze, inmiddels, vermoeide beentjes weer te werk mochten gaan, konden we nog even lekker afdalen naar 1200 meter. Nog even snel een veel te zoete cappuccino naar binnen werken en gaan. Terwijl we de berg op fietsen, moet ik denken aan een gek Schots stel dat we gisteravond ontmoet hebben. Ze doen een zelfde soort reis als wij op de fiets. Alleen de dame van dit stel rijdt al 4 maanden op een soort inklapfiets met 20 inch wielen…. Hoeveel omwentelingen moet zij per minuut maken om deze berg op te komen? Dan besef ik me maar weer al te goed hoe lekker mijn beauty fietst. 

Eerste deel van de klim gehad, nu een deel valsplat en vlak, voordat we gaan beginnen aan de grande finale. Dat vlakke is eigenlijk vrij bijzonder. Hier in Canada is het de berg op of de berg af. Er is helaas geen mooie middenweg, naast valsplat, tussen deze twee uiterste. Tijdens de pauze bij alweer een blauw meer (he leuk, dat rijmt), hebben onze fietsen heel wat bekijks gekregen. Vooral de mijne, want de fietsliefhebbers zijn helemaal weg van de Rohloffnaaf die mijn fiets rijk is. Een Amerikaan vroeg nog heel lief waar we vandaan kwamen, met vervolgens de vraag waar dat lag en wat voor taal we spraken. Hij gaf eerlijk toe dat hij alles buiten Amerika niet zo goed kende. Ben benieuwd of de volgende Amerikaan ook zo’n patriot is. Vast wel. 

Met wat broodjes nutella en pindakaas in de maag, gingen we dan, een driekwartier lange klim met een gemiddeld percentage van 8 procent. Pfoe en dat met inmiddels al weer wat hoogtemeterjes in de benen Niet te min, zijn we zonder pauze te nemen naar boven geklommen. Het leek wel alsof ik een wedstrijd had gewonnen. Van mezelf. Op 2150 meter hoogte was het wel enorm fris en het was al niet zo warm. Dus dik aangekleed weer naar beneden. Brrr. Het leek wel alsof we op skivakantie gingen. Maar op de weg beneden passeren we Bow Lake. Een bochtig meer dus. Niks aan gelogen. Gewoon lekker direct en duidelijk zoals wij Nederlanders gewend zijn. En opnieuw een glinsterend uberblauw meer. Wauw. Met een lekker kopje hot chocolade om onze handen op te warmen konden we genieten van dit mooie uitzicht.

Mosquito Creek was de naam van de camping, gelukkig deed hij zijn naam geen eer aan. Want we zitten inmiddels al onder de jonkbonken met minimaal 20 stuks de man. Ook hier was er een bewonderaar van de Rohloffnaaf, de Park Ranger. Als een kind zo blij toen ik hem een rondje op mijn beauty liet fietsen. In ruil daarvoor kreeg ik een prachtige parelketting met de nationale kleuren en vlaggetjes van Canada eraan. Deze ketting heb ik vandaag de hele dag als versiering gehad op mijn fiets. 

Weer geen douche op Mosquito Creek, ik voel me vies. Dit is al de vierde dag op rij zonder een degelijke douche. Niet dat ik niet mijn persoonlijke hygiene onderhoud (leuk, dubbele ontkenning), maar wat mis ik deze luxe. Gelukkig heb ik van die Fresh cleaning wipes, de nog enigszins zorgen voor een schoon gevoel. Freek daarentegen gaat gewoon rustig in zijn onderbroekje in de kou staan om vervolgens zijn improvisatie douche van vier bidonnen koud water over zich heen te gooien. Krijg al kippenvel als ik daar aan denk. Mij niet gezien. 

Vandaag een rustig dagje, 35 kilometer naar het toeristische Lake Louise. De benen hadden het dit keer wel zwaar bij ieder heuveltje op de weg. En nu veel dichterbij, een zwarte beer! Doorfietsen geblazen! Gelukkig moesten we nog maar een paar keer doortrappen, om te beginnen aan een kleine afdaling. Dag beertje.

Oeh en hier in Louise was alles volgeboekt qua campings, jeetje wat jammer, nu moesten we wel naar een hostel… een warm bed, een warme douche en geen muggen. Wat vervelend nou. Zijn nog bij het grote meer wezen kijken. En alweer, mooi blauw is niet lelijk. Wat wel lelijk is, zijn alle toeristen, die duizend selfies en groepsfoto’s maken en ook honderd verschillende poses aannemen (Heel stiekem doen wij dit ook, maar met mate). Toch is het tegelijkertijd de beste caberet show die we in tijden gezien hebben. 6 gedachtes over “3 & 4 Augustus: Canada, waar jongens mannen worden en vrouwen ook.

 1. Anoniem

  Heerlijk om te lezen! Zagen die douche van Freek voor ons. En ja, wat naar dat die campings vol zaten😜 groetjes uit ons tentje in Boijl, ja echt🤪 Mirjam en Joa.

  Like

 2. Anoniem

  Hoe is het mogelijk dat er niet eens ruimte is voor zo’n puptentje..
  Nou ja, elk nadeel heeft z’n voordeel, op naar het luxe van n hostel.
  Héééérlijk douchen en n lekker bedje.💤💤💤💤💤💤💤
  Gr. Trudy

  Like

 3. Pien

  Hallootjes daar, we genieten met jullie mee hoor. Wat een prachtige tocht en mooie vergezichten. En je behalen lezen zo lekker weg…. geniet er lekker van. We blijven jullie met veel plezier volgen. Liefs André en Pien xxx

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s