10 Augustus: Via Ferrata 

En zo maar waren we in een bewoonde wereld, waar zo’n auto wel niet voor zorgt. Banff. Gekke naam voor een stad, alsof een F aan het einde niet genoeg was, laten we er nog eentje aan plakken. Maar oh jeeh er waren winkels… Als er iets was waar ik zin in had na drie weken dezelfde kleren, was het om te shoppen of naja in ieder de geval de illusie te krijgen, dat ik een andere outfit zou kunnen halen. Mooi geen sprake van, want mijn pinpas zat in Freek zijn portemonne en no way dat die tevoorschijn zou komen. Na drie zuchten, wat gejammer en de beste puppie ogen die ik kon opzetten, liepen we rustig verder. Opzoek naar voedsel waarmee we de hele middag zonder problemen konden klimmen.

Ja je leest het goed, niet fietsen, niet wandelen, maar klimmen. Dit omdat Freeks secondcousin nogal in de ban is van Rock Climbing. Hij had al het een en ander huiswerk gedaan en zo kwamen we uit op Mont Norquay. Daar stond een skilift op ons te wachten om ons naar 2300 meter hoogte te brengen. Allevier gehengeld in zo’n lekker strak bandage pakkie, waarin de Little Shrimps van de mannen nog beter te zien waren, en bij Alyssa en mij iets beter zichtbaar werd met het woord kameel erin verwerkt. 

Nou daar gingen we dan, de Via Ferrata. Dit is Italiaans voor ijzeren weg. IJzer was het het zeker, want voor ons uit was een heel parcours van stalen kabels en handvatten voor ons uitgestippeld, zodat we veilig gezekerd naar boven konden klimmen. Met een half Chinees half Canadese instructeur met een accent alsof ik zondagavond het maand menu aan het bestellen was, was voor mij dit avontuurtje al geslaagd. Freek dacht daar anders over, die vond de route zo ontspannend dat hij maar gewoon even zijn zonnebril liet vallen en vervolgens zonder instructeur en helm naar boven klom om hem te zoeken….. En hij heeft hem nog gevonden ook… Crazy Dutchman, zoals de instructeur zou zeggen. Jammer voor ons, was het uitzicht op de berg verdwenen in de mist die ontstond doordat de bosbranden nog erger waren dan de dag ervoor.. Maar ook hier gold, jammer dat het zo was, maar het was zo gaaf om mee te maken vanaf 2300 meter hoogte. 

2 gedachtes over “10 Augustus: Via Ferrata 

  1. Ben en Trudy

    Hallo berggeiten, ziet er voor jullie doen relaxed uit, maar t lijkt mij doodeng.
    Wéér leuk iets van jullie te horen, 👍👍👍💋💋💋 Ben en Trudy.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s