9 Augustus: Not again…..

Drie keer is scheepsrecht zeggen ze. En wel ja ‘ze’ hebben gelijk ook. Voor de derde keer gingen we de berg op richting Lake Louise met onze Amerikaantjes. Deze keer in de ochtendglorie en de lichte rook van de bosbrand verderop. Dat zorgde ervoor dat Lake Louise een soort Make-Over had gehad en die beviel goed. Alsof ze even haar make-up tasje had gepakt en zich extra mooi had opgemaakt voor ons. Zelfs de toeristenstroom die de andere dagen vrij groot was, viel nu ook mee. Het lijkt alsof de Amerikaantjes een soort Lucky Charm zijn. Er was telkens een parkeerplek of campingplek vrij in dit drukbezochte oord. Voorheen natuurlijk geen probleempjes mee gehad omdat onze mooie fietsjes geen plek innemen in vergelijking met de dikke bak waar we ons nu mee verplaatsen.

Als lunch de overheerlijke gluten vrije brownie van de plaatselijke koffie shop met natuurlijk een cappuchino. De dame achter de kassa begon me inmiddels te herkennen en ik hoefde mijn naam niet eens te noemen en alleen maar mijn bestelling te verdubbelen.

Moraine Lake stond op het middagprogramma. Iets waar Freek en ik erg naar uit keken, want op de fiets waren we niet toegekomen aan dit aangeprezen pareltje. Met de shuttle. Helaas had ik me niet goed voorbereid als reisgids en dacht dat de shuttle naar dit meer gratis zou zijn omdat je in alle andere shuttles rondom Louise zo kon instappen, maar deze natuurlijk niet. Je merkte gelijk dat Brandon zeker Nederlands bloed ergens in zijn lichaam heeft vloeien. Wat een getwijfel, want ja het koste wel weer centjes… Maar gelukkig zaten we een half uur later toch in een Amerikaanse gele schoolbus richting Moraine.

We stappen de veel te warme bus uit en ik hoor gelijk iemand zeggen dat dit uitzicht echt ‘priceless’ is. Wat een grapjas. Hij is nu al vergeten dat hij er 15 dollars voor heeft moeten betalen. Maar inderdaad, die naïeve meneer had naar mijn idee met wat andere bewoording zeker gelijk. Waar Emerald en Louise Crèmekleurig blauw waren, bezat Moraine een meer transparante kleur. We naderen het meer en lieten alle Aziaten achter ons, omdat wij als kleine springbokken zo van steen naar steen konden gaan om het schitterende water van dichterbij te bekijken. Daar in het midden lag er een prachtige beige boom waar je over heen kon balanceren alsof het de balk was, waar je als kind met gym over heen moest paraderen. Genieten, Alyssa en ik probeerden al onze Yoga moves uit (waren vrij snel klaar), terwijl Freek en Brandon allebei een steen uitkozen om lekker te koekeloeren naar al het moois wat het meer te bieden had. 

2 gedachtes over “9 Augustus: Not again…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s