13 Augustus: Let’s get the show on the road

Afscheid nemen bestaat niet…. Maar na dikke knuffels uitgewisseld te hebben met Alyssa en Brandon gingen we weer op pad. Na bijna een week zonder fietsgeweld, mochten we weer met onze pareltjes de weg op. En wat voor een weg. Zodra we Radium Hot Springs verlaten, fietsen we over een vluchtstrook van net 50 cm breed, naast ons heel wat vrachtwagens die ons net aan kunnen passeren. Even wennen dus. We zijn de grote nationale parken van Canada nu uit en dat merk je gewoon. Voordat we ieder stadje of dorpje inrijden, staan er belachelijk grote reclameborden langs de weg. Meeste daarvan met een groot hoofd van een makelaar of van sexy vrouwen die blijkbaar een surfboard moeten verkopen. Dat is weer is wat anders dan mooie blauwe riviertjes en rijen bomen. Volgens Freek lijkt het hier nu echt allemaal meer op Amerika. We zien meer dikke mensen, de huizen zien er niet al te appetijtelijk uit en de koffie is niet te drinken.

Gelukkig hebben we na het passeren van dit zicht, een lange tijd op een auto luwe weg mogen fietsen. Zelfs een fietspad gesponsord door de lokale oliesjeik. Dit fietspad had belachelijk veel Europeese trekjes: Haarspeldbochten met een veel te hoog (voor mij dan, voor Freek niet) stijgingspercentage, een stijl heuveltje wanneer je het niet verwacht, en ook gekke afdalingen. Leuk, deed ons denken aan een groot deel van de Italiaanse dorpjes waar we vorig jaar doorheen gefietst waren. En het Italiaanse ging zo door, want links van ons kwam opeens uit het niets (oké, dat is niet waar, maar we waren gewoon iets te veel aan het kijken naar de mooie grote Villa’s die deze weg rijk was) een soort groot Garda Meer te voorschijn. Net zoals in Italië, omringd door bergen en toeristische campings en op het water heel wat motorboten. Geen vervelend aanzicht. En voordat we het weten hebben we alweer 70 km weggetikt, en begonnen de maagjes te rommelen. Lunchtijd! Alleen kwamen we aan in een dorp wat volgens ons routeboekje genoeg voorzieningen had om in ieder geval een koud cola’tje te halen. Helaas, alles gesloten of vervallen. Een heel gek gezicht. Maar wel een picknickbankje met daarnaast een hert die rustig onder een boom naar ons eettafereel aan het kijken was. 

En voor we het wisten waren we op onze eerste RV-camping. Wat dus eigenlijk een camping voor dikke campers is. Voor ons hadden ze dus genoeg plek, want ook in vergelijken met de Campers nemen wij maar een fractie van zo’n staanplaats in. Gedoucht en uitgeteld storten we lekker neer in ons prachtige tentje. 

2 gedachtes over “13 Augustus: Let’s get the show on the road

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s