14 & 15 Augustus: Rise and Shine

Gisteren voelden we ons allebei erg goed. We fietsten weer, het weer was precies goed en we hadden er zin in. An easy ride. En vandaag hadden we in gedachten dat het precies zo’n zelfde soort dag zou zijn. Whoopsie. Gingen alleen veel te laat weg van de camping, want alle ouders moesten even gerust gesteld worden en het blog moest online, dus ja dat kost ook even tijd. En tijd is kilometers. Al besloten we gelijk om iets minder te doen, een schappelijke 80 km stond ons op te wachten. Maar het was iets harder werken dan gedacht, geen probleem dat kunnen we. Warme temperatuur en een drukke weg. Ik hoor Willem (vader van Freek) al zeggen: ‘Dan had je maar eerder je bed uit moeten gaan’. Ja, Willem, dat weten we, maar we zijn ook jong en houden van onze slaap.

De omgeving was zeer aangenaam. Mooie groene heuvels en groene moerassige gronden waren in het eerste deel te bewonderen. Tijdens de pauze bij de, zoals de Dikke van Dale het noemt: gemakswinkel, heb ik voor het eerst in mijn leven in alle impulsiviteit cheddar kaas gekocht. Voor de lezers die dit nog nooit hebben gezien. Het zijn vierkante gele stukjes die lijken op plastic en smaken naar smeerkaas, die ‘ze’ ook nog eens proberen te verkopen alsof het echte Gouda of Beemster is. In combinatie met Pindakaas heel goed te eten op de oerhollandse boterham, moet ik toch even meegeven. 

Bij de camping aangekomen, zijn we allebei gesloopt. Die 80 km ging toch iets te veel omhoog en omlaag, maar ach, we hadden een heerlijke camping naast een prachtig golfcomplex met warme douches. Niks te klagen!

De volgende morgen hebben we het gered om het golfcomplex te verlaten voor 10:30. Nog steeds te laat, maar weer een stapje dichterbij de ochtend dan de dag ervoor. Een rustig fietsdagje naar het eindpunt van onze eerste routeboekje! Dat is dus al één boekje uitgefietst! Nu nog ongeveer 12 te gaan… Dit wouden we graag vieren door onze eerste Warmshowers te boeken. Warmshowers is een soort vrienden op de fiets, maar dan gratis, tel uit je winst. Er zouden er vier zijn in het plaatsje Fernie. Helaas geen van deze gastheren en dames had nog plek. Alle campings zaten ook vol. Dus gingen we over op de Airbnb. Daar was nog een plekje! Toevallig kon onze gastvrouw een klein woordje Nederlands spreken omdat ze 4,5 jaar in Scheveningen heeft gewoont. Nou das ook toevallig. Om even lekker clichématig te zeggen: ‘Wat is de wereld toch klein’.

3 gedachtes over “14 & 15 Augustus: Rise and Shine

  1. willempoortvliet

    Goed gezien Rubin. Wie laat vertrekt is de hele dag Te laat. Morgenstond, goud in de mond. En vooral: De morgen doet het werk. Maar je moet je natuurlijk niet te veel laten leiden door betweterige (schoon)vaders: Go your own way!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s