17 & 18 Augustus: Wild, Wild Waterton

Boem. De eerste 40 kilometers waren binnen twee uur weggefietst. Lekker! De benen waren wel licht vermoeid maar dat kan ook niet anders als je door alleen maar heuvelachtig landschap fietst. Net Noord-Frankrijk, alleen iets minder hooibalen, maar net zo wijds. Het gras was wel groener hier in Canada. De reden dat we met de heuvels toch nog binnen twee uur kilometertjes hadden gepakt, kwam door onze grote vriend meewind. Eenmaal aangekomen in het eerste grote dorp in niemandsland, stond er een grote verrassing op mij te wachten. De aller eerste WalMart van de reis. De grootste supermarkt die je tegen kan komen. Groter dan de Supermarches’s in Frankrijk en daarbij bezit het alle soorten dingen die je kan bedenken. Van worteltjes tot TV’s en van onderbroeken tot couscous. Ze hebben alles. Dus na dik een half uur rondjes lopen had ik eindelijk alle boodschappen die we nodig hadden. 

En toen draaide de route een kwartslag, en hadden we dikke zij/tegen wind en het heuvelachtige Frankrijk zette zich maar voort. Hard werken. Je was de ene heuvel nog niet op, of je zag al weer de volgende die je mocht beklimmen. Ik kreeg echt het gevoel dat we iedere keer een heuvel op gingen en een heuveltje af… Maar met een muziekje in de oortjes, werd het een stuk dragelijker. Iedere keer deed ik maar weer net alsof ik een spinningsklasje aan het volgen was in de sportschool. En een, en twee, en een, en twee. Voordat ik wist waren we al weer twee heuvels verder!

In de laatste 25 kilometer van de dag, verruilde Frankrijk zich voor een steppe achtige omgeving. Ik had het gevoel alsof op de bergtop de doop van Simba had plaatsgevonden en dat vanuit ieder groepje bomen of struiken Timon en Pumba tevoorschijn konden komen. Prachtig. De stukken waar beekjes stroomden waren een stuk groener en hierboven vlogen dan ook grote roofvogels op zoek naar hun avondeten. 

Op de camping aangekomen, kunnen we niks meer. Beide kapot, gesloopt door de heuvels. De benen bleven maar tintelen toen we eenmaal in bed lagen. Maar oh, wat een gave rit.

Deze ochtend lekker rustig aan gedaan, want het is immers weer weekend! Vandaag een kleine 20 kilometer naar Waterton. Een gigantisch groot meer omringd door bergen. Toen we weer een stukje door de Savanne hadden gereden kwamen we aan. Alleen het zicht rijkte niet ver. De rook is zo heftig. Er zijn echt in ieder National Park bosbranden. Zo had een mevrouw ons ook getipt dat de weg waar wij de komende dagen over heen zouden gaan is afgesloten. Dat wordt dus een kleine omweg over de highway…. Gezellig!

3 gedachtes over “17 & 18 Augustus: Wild, Wild Waterton

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s