20 & 21 Augustus: Een blokje om

Regen tikte op onze tent…. Yes! Misschien wordt het vuur rondom de Logan Pass gedoofd. Top excuus om even wat uurtjes extra in de slaapzakjes te luieren. Eenmaal bij het visitors center aangekomen, worden we helaas teleurgesteld. Het vuur is zelfs met dit Nederlandse weer nog steeds langs de weg aan het branden. We kunnen er niet over, we kunnen er niet onderdoor, we moeten er omheen. Een geïmproviseerde route. En met geen idee wat voor hoogte ons te wachtten stond, vertrokken we met goede moed. Het was koud, uit het niets was het nog maar 12 graden, dus in vol gewaad zaten we op de fiets. De weg begon steeds meer te lijken op een pas. Oh oh, na iedere bocht hoopten we een afdaling te besporen, helaas, alleen maar bergopwaarts. Na twee uur klimmen, mochten we een beetje gaan dalen. Het leek wel winter, zo koud. Wat waren we toen blij dat we weer mochten klimmen om het weer wat warmer te krijgen. Heuveltje op en heuveltje af, zo ging het een uurtje verder, totdat er opeens een 5 mile lange constructie in onze weg stond. Blijkbaar stond er ergens langs de weg dat motorcyclists een alternatieve route moesten zoeken, vallen wij daar ook onder? Want no way dat onze fietsen door die modderige toestand konden. De oplossing? De fietsen mochten in achterbak van de ‘volg wagen’ die de andere auto’s door de constructie leidde. Eindstand? We waren allebei nog steeds besmeurd met modder, omdat de fietsen er moesten worden ingetild en de wagen natuurlijk ook gewoon onder de blubber zat…

Na de constructie stond de volgende klim ons al weer op te wachten. Als je rechts van je keek, keek je zo de afgrond in. Als er van twee kanten auto’s kwamen was het ook wel even billen knijpen… Maar het uitzicht was prachtig. Een groene vallei, een prachtige gletsjer en nog meer bergtoppen om even met je gedachten in te vluchten. Deze omweg was nog niet zo verkeerd, wel zwaar, maar zeker niet verkeerd. En daar was het dan eindelijk, de weg die ons zo naar beneden rolde. Gelukkig, want de kracht in de benen begon op te raken, ook mijn geduld trouwens.  Met bevroren teentjes a.k.a. Ijspegeltjes stapten we de tent in voor ons schoonheidsslaapje. 

Zon! Het eerste wat ik opmerk zodra de wekker ging. Mooi, dat zou betekenen dat de weergoden ons vandaag goed gezind zouden zijn. En jawel, lekker fris, maar met zonnestraaltjes op de huid, voelde het goed aan. Ons kaartje vertelde ons dat we de Marias Pass zouden beklimmen. Voor ons was dat maar twee heuvels en 20 kilometer, dus we begrepen niet zo goed waarom dit nou een bergpas genoemd werd, totdat we overstaken naar de andere kant van deze pas. Alles wat we gisteren geklommen hadden ging nu naar beneden. Waar we gisteren vijf uur hadden gedaan over 50 kilometer, deden we nu deze afstand in maar liefst twee uur. Zonder al te veel moeite konden we genieten van alle prachtige natuur om ons heen. Rotsen, turquoise kleurige rivieren, en weer zeeën van golvende naaldbomen. Zonnetje in de rug en gassen maar. Huppa, na 95 kilometer komen we weer op de originele route terecht. De schade valt mee, hebben het gelukkig weten te beperken tot 1 extra fietsdag. Morgen weer back on track!

Toen het net donker begon te worden, zagen we in de verte een gek lichtpuntje. Wat zou dat zijn? Niet veel later breidt het licht puntje steeds verder uit. Vuur. Je kon het per boom over zien slaan. Dan lichtte het even wat feller op en een minuut later gebeurde precies het zelfde. Dit was goed te zien omdat het spektakel maar 7 kilometer van ons verwijderd was, aan de andere kant van het meer… Opnieuw gaaf om mee smaken, maar oh zo triest om te zien.  

3 gedachtes over “20 & 21 Augustus: Een blokje om

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s