22 Augustus: Todds Tuin

Een kort gemakkelijk dagje op het programma.. Lekker na al dat omfietsen. 60 kilometertjes, dat zijn de betere getallen. Het eerste deel nog lekker een beetje afdalen naar Columbia Falls. In dit plaatsje konden we overstappen van het boekje Great Parks North naar het boekje Northern Tier. Op naar het westen! En op zoek naar WiFi, dus dan maar de afgrijselijke PizzaHut in, voor de eerste keer. Achteraf was de WiFi net als de pizza’s net niet goed genoeg. Dus weer geen blog online kunnen gooien, Jammer! Dus op naar Withefish, een iets groter plaatsje.

Omdat we voor het eerst deze reis kennis hadden gemaakt met gravelwegen, konden we gelijk door naar de fietsenmaker. Eigenlijk was het meer toeval, want we hadden zin in koffie en dit café was een koffieshop en fietsenmaker in een. En al daar kwamen we er achter dat één van Freeks spaken gebroken was. En niet alleen dat was even een tegenvallertje, maar ook één van Freeks slippers was door al dat gehobbel ergens op de weg kwijtgeraakt. Gelukkig zaten we al bij de fietschirug. Dus tijdens de operatie van de Koga Miyata, konden wij mooi een kopje koffie drinken en onze eerste WarmShowers regelen.

Todd was de naam van de vriendelijke meneer die ons toe liet in zijn achtertuin en huis. En de douche was om u tegen te zeggen, zo geweldig. Het was namelijk alweer twee dagen geleden sinds we een echte douche hadden gehad, genieten. Toen de avond vorderde druppelden er meer fietsparen binnen, een Nederlandse en een Belgische. Alsof er een kleine reünie van de lage landen in Todds tuin plaatsvond. Lachen!. Beide stellen fietsen de Great Divide Mountain Bike route. Deze route volgt de Continental Divide en is als zwaarste aangeschreven door de Adventure Cycle Association. Geen echte wegen, grootste deel aleen maar bospaden, gravel en gewoon grond. En dat ook nog eens met zwaardere fietsen…. De enige reden waarom ik die route zou willen doen, is vanwege de autovrije omgeving…. En zo ging Todd met 6 Lage Landers mee uiteten. Ben benieuwd wat hij over ons dacht, aangezien we soms ongegeneerd in het Nederlands bleven praten, zonder dat we hier eigenlijk erg in hadden. En er werd nogal veel gekletst! Alle informatie over de beste soorten pannekoeken, ontbijtjes en tips en tics werden uitgewisseld. Erg leuk om wat ‘soortgelijke’ te ontmoeten!

En na alle gezelligheid doken we met zijn allen vroeg het bed in, want tja je bent en blijft toch een fietser.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s