23 Augustus: Eureka!

Na een ochtend en avond vol gezelligheid, stapten we weer de fiets op. Op naar Eureka. Ja inderdaad Eureka, dat is datgene wat je zogenaamd moet zeggen als er iets van een wonder geschiet. (Maar ik zie het niet voor me dat er bij iedere bevalling een vader aan de kant ‘Eureka’ staat te roepen als zijn kindje geboren wordt.) Een mooie rit die ons langs de de oude wegen in de dorpjes leidde. Of beter gezegd door het hertenkamp. In bijna iedere tuin stonden wel één of twee hertjes. Leuke beestjes, ze zijn niet snel bang, maar lijken dat op de een of andere manier wel. Of ik ben toch iets te veel beïnvloed door Disney’s Bambi. 

In Eureka deed onze tweede WarmShoweres host, Latimer, als een keukenprinses de poort open. Schort om en handen onder het deeg, en de geur van versgebakken brood was te ruiken. Toen we binnen kwamen lag er al een luchtbed met echte kussens voor ons klaar, gereed om zo in te duiken! Op de muur hingen allemaal posters van ski gebieden, start nummers en medailles. Een echte outdoor liefhebber, In de rest van het huis waren naast Ski latten ook drie racefietsen, hardloopschoenen, helmen, kanospanen, hike rugzakken aanwezig. Een liefhebber van beweging, daar houden we van!

Latimer wou ons in eerste instantie meenemen naar de plaatselijke kermis, alleen was hij even met het programma in de war, want morgen zou pas de echte entertainment zijn. De kinderspelen. Ieder jaar gaat hij hier graag heen om te zien wat voor belachelijke spelletjes de kids moeten doen om 5 dollars te winnen. Als eerste is er het eieren overgooien, dat is nog redelijk onschuldig. Als tweede spel worden er kippen losgelaten in een ren en daar zit een speciale kip bij en degene die die vangt, wint. En dan voor de wat oudere kinderen wordt er gewoon rustig een stier losgelaten die een lintje om zijn staart heeft, en ja spoiler alert, die moeten ze zien te grijpen… Nou dat lijkt me nou ook niet echt een veilig spelletje.. Maar wel goed entertainment! En als klap op de vuurpijl is er voor de volwassen de kruiwagen race. Eentje in de wagen en de ander als rijder. De meeste onderschatten hoe zwaar dit is en kieperen zo hun vrouw, vriend of man eruit. Jammer dat dit helle spektakel morgen is… Voor nu gewoon lekker samen eten.

Toen we vroegen hoe latimer Amerika eigenlijk vond, zei hij gelijk dat hij naar Canada wilde verhuizen… Dat grotendeels komt door de goede zorg en over het algemeen zijn al dat soort dingetjes daar beter geregeld. Het is en blijft voor ons ondenkbaar dat iemand door middel van een operatie op straat komt te staan… Dan ben ik maar weer al te blij dat het hele zorgsysteem in Nederland er over het algemeen voor zorgt dat we een dak boven ons hoofd houden.. Het eigenrisico is echt niks vergeleken met een bezoekje aan de huisarts in Amerika, echt niks. Ook is het zo dat Latimer met de ambulance wel eens mensen naar de Canadese grens rijdt, die daar dan over worden genomen. Want de zorg is in Canada gewoon stukken goedkoper…. Nu maar hopen dat ons niks overkomt, anders moeten we straks een schuld afbetalen die groter is dan mijn zes jaar lenen van Ome Duo.

2 gedachtes over “23 Augustus: Eureka!

  1. Gerard Bak

    Jeetje Freek en Rubin. Wat maken jullie mooie, leuke dingen mee. Bijna teveel aan megabites om op te slaan in jullie koppies. Nou geniet er maar van zou ik zeggen. We genieten met de hele familie onwijs van jullie leuk geschreven verhalen. Lekker doorgaan zo. Groeten van ons allemaal. De Bakkies.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s