24 & 25 Augustus: Kilometers maken

Nog niet het dorp uit of de wind behaagt ons al van voren. Dat wordt nog even flink doortrappen…. Gelukkig hadden we een meesterlijk ontbijt gekregen van onze keukenprinses Latimer. Pancakes! Tot aan de misselijkheidsgrens hebben we ze naar binnen gepropt, alsof we een week geen eten hadden gehad…. Wat totaal niet waar was natuurlijk, wij eten onze maagjes wel rond. En fietsen ze vervolgens weer plat. Dus voor de eerste drie uur hadden we in ieder geval genoeg brandstof om tegen de wind in te gaan. Lake Koocanusa, was voor 80 km lang ons uitzicht op rechts! Opnieuw een beetje Italië in Noord-Amerika. Heerlijk. Op het elevatie profiel, dat leek op een zaag en de tegenwind na. Maar muziekje in en gaan! De naam Koocanusa is dus een combinatie van Kootenai, het park waar we ons bevonden, Canada en natuurlijk last but not least the USA. Leuk bedacht hoor!

In de eerste drie uur maar 38 km weggetikt… Hmm, Dat zal de tegenwind wel zijn….. Maar ja als er tegenwind is op de fiets, heb je ook een beetje tegenwind in je hoofd. Dus het tweede deel met muziekje op vloog zo voorbij en toen was het nog maar half drie en hadden we 75 km gedaan, kijk eens aan. We voelden ons goed, dus we besloten door te gaan naar het eerst volgende dorpje, Libby.

Et Viola om kwart over vijf kwamen we aan bij de fietsenmaker na 115 kilometers (pffff), want Freeks fiets had weer wat probleempjes, het achterwiel zat wat losjes en zelf aandraaien ging niet. Achteraf was er iets aan de hand, dat we (ik bedoel hiermee Freek) inderdaad niet zelf hadden kunnen repareren. Alles weer vast, rolden we zo de plaatselijke brouwerij binnen voor een lekker IPA’tje dat we direct voelden in onze benen. We besloten het maar om bij 1 biertje te houden….

Wakey, Wakey! Met de frisse ochtend temperatuur van maar liefst 10 graden, gingen we met hoofdwarmers op, richting Clark Forks, een andere 115 km! Nu we toch lekker bezig zijn. De eerste 40 km waren zo voorbij, alleen was het restaurant waar we gepland hadden om wat te eten pas om twee uur open…. Dus gingen we maar ongegeneerd op hun gesloten terrasje broodjes pindakaas wegwerken.

Het tweede deel viel enorm tegen, de billetjes begonnen te verzuren, de beentjes niet. Maarja je kan moeilijk de hele tijd staand fietsen… Dus niet piepen en doorfietsen zoals Freek zou zeggen. Gelukkig was de omgeving weer om te zoenen; beekjes, bossen en herten. En dat uitzicht gedurende die kilometers, totdat de alternatieve route naar de camping opeens overging van asfalt naar gravel…. Blegh. Lekker met 10 km per uur de heuvels op en af… En alle auto’s die ons inhaalden, lieten enorme stofwolken tot leven komen. Vervolgens bleek de camping gesloten te zijn. Balen! Door naar downtown. Geen camping in de buurt helaas dus toen hebben we een echt bed moeten opzoeken. Niet erg voor het lichaam, maar wel voor de portemonnee. Maar oh wat een lekker bedje!

5 gedachtes over “24 & 25 Augustus: Kilometers maken

 1. Karin

  Hoi Freek en Rubin

  Volg jullie sinds afgelopen weekend, alles alsnog gelezen en ven dus inderdaad achterop gesprongen 🙂
  Lekker leesvoer echt genieten zoals jullue doen ook mijn man leest mee!
  Gave tocht en heel veel plezier.
  Zelf zit ik komende week in Frankrijk Mont Ventoux en alpe D Huez eo

  Dus dan fiets ik mee

  Ik ben een collegavan Marja

  Like

  1. freekpoortvliet

   Hi Karin! Wat leuk dat jullie ons volgen. Goed dat om te horen dat jullie zelfs aan de andere kant van de wereld van onze verhalen genieten. Veel plezier in Frankrijk. Gaan jullie toevallig deze met de fiets beklimmen? Zo ja, succes! 😉 nogmaals leuk dat jullie ons volgen! Groetjes van ons!

   Like

 2. Rienke van der Marel

  Prachtige fotp’s weer hoor! Mochten jullie niet weten wie ik ben, ik ben een nicht van je vader Freek. Dochter van zijn oom Wout. Ik woon met man en kids in Apeldoorn. Vorig jaar genoot ik van de blogs van je vader en nu volg ik jullie.
  Vandaag moet ik ook glimlachen om de pot met Skippy. Wij waren met de kinderen in Azië van de zomer. Daar aten we ook broodjes met Skippy.
  Goede reis weer verder. Ik heb veel respect voor jullie sportieve inspanningen!
  Rienke van der Marel

  Like

  1. freekpoortvliet

   Hi Rienke, wat leuk dat je ons volgt! Je naam kwam me inderdaad al bekend voor haha! Ja de Skippy pindakaas is de lekkerste die we konden vinden hier! Super bedankt! En nogmaals leuk dat je ons volgt! Groetjes van ons!!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s