29 & 30 Augustus: Back on track

Daar gingen we weer, na twee daagjes relaxen met de beentjes omhoog, gingen de beentjes weer de fiets op. Weer eventjes wennen de eerste paar kilometers, maar we hadden een prachtig parcour zonder echte grote heuvels, hoogstens wat valsplat, om in te komen. En dankzij Rick, die ervoor zorgde dat we hem om half acht moesten uitzwaaien, zaten we voor het eerst tijdens onze reis om acht uur op de fiets. En om eerlijk te zijn, beviel dat best goed. Moet ook wel zeggen dat het weer nu behoorlijk mee zit, want anders is het best koud, zo vroeg in de ochtend (nee grapje, we zoeken gewoon iedere keer een excuus om ons om te draaien in onze slaapzak, want och jongens wat zijn we slecht in vroeg opstaan (met we bedoel ik Freek). 

De Pend Oreille River was onze blauwkleurige, stromende compagnon voor 125 kilometers lang. Genietend van al het moois wat de omgeving weer te bieden had, kwamen we ook nog even langs een extra mooi stukje natuur: Ruby Mountain. Toch wel echt een van de mooiste bergen die ik de afgelopen heb gezien… It’s all in the name, denk ik zo maar.

Eenmaal aangekomen in Ione, een niet al te flatteus dorpje, probeer ik twee cappuccino’s te bestellen bij de Coffee drive through. De lieftallige dame in het hokje had geen idee waar ik het over had, maar uiteindelijk kreeg ik het toch voor elkaar om twee grote pakken Campina (dit is geen sluik reclame voor de oom van Freek) met koffiesmaak mee te nemen. 

Het RV park was geweldig, we werden ontvangen door de meest schattige Hells Angels rijder, Gab. Een prettig gestoorde vent, die er alles aan deed om ons verblijf op ZIJN RV park zo goed mogelijk te maken. Uit de garage haalde hij twee lekkere zitstoelen voor ons, hij zorgde dat er een koelbox tevoorschijn kwam en in de ochtend zou hij een potje koffie voor ons zetten. Wat een schat van een vent!

Zo gezegd, zo gedaan. De volgende ochtend stond er een grote pot met koffie voor ons klaar! Helemaal top, lekker begin van de dag! Op naar Colville, waar de volgende Warmshowers ons kon verwelkomen. Een klein pasje van 8 kilometer, was een goede oefening voor de komende dagen. Want er staan maar liefst vier passen op ons te wachten en die zijn allemaal wat langer dan dat. Shermann Pass, Wauconda Pass, LoopLoop Pass en Washington Pass. Elke dag 1, dat wordt nog even bikkelen….

In Colville worden we opgehaald door Bev, een super sportieve fietsfan en we konden de fietsen achterop de fietsendrager zetten. In eerste instantie hadden we het idee dat we wel naar haar huis konden fietsen, maar na mate we de snelweg verlieten en de heuvel opgingen, begonnen we het te begrijpen. Bijna mission impossible om haar huis met de fiets te bereiken. Maar een paleis van een huis stond boven op de heuvel, ergens in de middle of nowhere, met een uitzicht alsof je in een vakantiehuisje in Oostenrijk zat. Wauwie. Haar man Rich, van Italiaanse afkomst, zat binnen lekker Grey’s Anatomy’s te kijken, top vent, en daarbij had hij ook nog een heerlijk maaltje voor ons gekookt, en o wee als we ook maar een vinger uitstaken om te helpen. Dus tegen onze zin in, gingen we maar even relaxen.

Tijdens het eten, babbelde we er op los en een van onze favoriete onderwerpen kwam ter sprake. Trump. Over het algemeen is de staat Washington tegen trump. Maar Bev had een hele interessante kijk hierop. Ze haat hem niet, ze heeft juist het idee dat Amerika wakker wordt geschud. Met name de jongere generatie, voorheen interesseerde jongeren zich niet echt in de politiek, maar dat begint door deze grapjas steeds meer te komen. Daar is ze blij mee, want er zal iets moeten gaan veranderen in dit land, wil het niet ten onder gaan vanwege het eigenwijze karakter.


Een gedachte over “29 & 30 Augustus: Back on track

 1. Evert

  Met deze grote pakken CAMPINA kom je elk pass over, dus mochten jullie in een dipje geraken…..
  Ps. : ik volg met grote interesse jullie blog.

  Groet
  Oom van Freek.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s