13 September: Sleepless in Seattle

Om 8.00 precies stond onze bestelde Uber voor de deur om ons naar de Ferry te brengen, want…. We zaten maar een uurtje met de boot verwijderd van Seattle. De op 21 na grootste stad in Amerika. Voor jullie misschien bekend door de Space Needle of de doktersoapserie Grey’s Anatomy of natuurlijk de prachtige film Sleepless in Seatlle. Ook vormt Seattle het thuisfront van het American football team: de Seahawks, waarvan we genoeg fans van tegen zijn gekomen in het westen. Van paars met groene huizen tot petjes, shirts etc. Crazy Haus.

Een stad binnen komen via een boot heeft wat bijzonders, vanaf ver kan je al de skyline zien, althans de vorm ervan, en na mate je dichter bij komt krijgen de vormen steeds meer details. De details zijn alle verschillende soorten hoogtekrabbers, van Zuid-as glazige gebouwen, tot de klassieke betonnen look, allemaal anders. Als je van de boot afstapte was het eerste wat je ziet de gigantische dubbeldekker snelweg, die de stad omringt. Zonde. Zo zonde zelfs dat ze inmiddels al weer plannen hebben om deze lelijke ring weg te halen en de snelweg onder de stad door te laten lopen.

Pike’s Market Place was een van de dingen die we volgens Wikipedia (super betrouwbare bron) zeker even moesten bezoeken, en als Wikipedia het zegt, zal het wel waar zijn, toch? In eerste instantie had ik het idee dat ik op een vismarkt ergens in Volendam stond. De visgeur penetreerde zo je neus in, blegh. En dat niet alleen, zelfs al het geschreeuw wat je gewend bent van de markt in Nederland, galmde lekker door de markthal. Om alle toeristen te entertainen gooien ze rustig een meter lange vis over. Heel smakelijk allemaal…. Toch leuk om te zien dat sommige mensen dit ook daadwerkelijk leuk vinden. Moet er niet aan denken dat die vis per ongeluk op een van ons terecht zou komen.

Snel door naar de allereerste winkel van het grote koffiefenomeen Starbucks. Waar wij het grootste deel van ons vakantiebudget aan uitgeven. Je kent het Starbucks teken wel, een soort van vrouw met lange haren en een kroontje op. Men zegt wel eens dat tijd ervoor zorgt dat mensen er beter uitgaan zijn als ze ouder worden nou de Starbucks mevrouw ook. Van origine was het nameijk een hele lelijke zeemeermin met hangtieten, niet echt iets wat ‘kom hier lekker koffie drinken’ zou uitstralen….

En na lekker wat ronddwarrelen, was de Space Needle natuurlijk niet te missen. Deze NASA-achtige versie van de Eiffeltoren was ooit gebouwd omdat de wereldtentoonstelling in Seatlle was. Weet nog niet of ik het mooi vind, maar het is zeker wel typerend. Toch blijft het gek om in een stad te lopen waarvan de geschiedenis, in vergelijking met Europa, net geschied is. De bezienswaardigheden zijn over het algemeen nieuw, terwijl ik zo gewend ben om naar een hoopje stenen te kijken, die vroeger een tempel moesten voorstellen.

Een dagje Seatlle was dus meer dan genoeg om de toeristische checklist af te werken, en zoals we met de boot aankwamen gingen we ook weg met de boot (duh, maar ik probeer hier een soort van sentimentele afsluiting van te maken). Langzaam veranderde de details weer in vage lijnen. Goodbye Seatlle!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s