18 & 19 September: Portland Part 2

De volgende ochtend hadden we maar weer al te veel zin om terug downtown in te gaan zonder ons zorgen te maken om onze fietsjes, die stonden mooi en veilig in de garage. Met de light trail (voor ons tram) kwamen we gemakkelijk in de binnenstad. Onder andere de combinatie van de light trail die op groene energie draait en de goede fiets infrastructuur zorgen er voor dat deze mooi stad ook nog een van de milieu vriendelijkste is van de US. Natuurlijk gaat dat met alle gigantische pick-up trucks en gebruik van fossiele brandstoffen heel snel.

Maar goed, alle ‘Wie is de Mol’ kijkers kunnen Portland kennen van de slogan: Keep Portland Weird. In aflevering 1 van seizoen 17 was Portland namelijk het strijdtoneel. Wat voor ons natuurlijk heel leuk was want zo herkende we een heleboel zoals bijvoorbeeld de Hawthorne Bridge, een brug gemaakt van oud industrieel staal. Powell’s Book Store, wat een van de grootste onafhankelijke boek winkels ter wereld is en verder nog allemaal leuke eetkraampjes die op ongeveer iedere hoek van de straat te vinden zijn. Van Chinees tot Spaans, op iedere vierkante meter was een andere soort culturele lekkernij te verkrijgen. Wat ik zelf nog opvallend en leuk vond, was dat de stad nog veel oude pakhuizen bezat die aan de bovenkant zijn afgewerkt met een Ionische look en een heel schattig zigzag trappetje aan de zijkant, wat zorgde voor karakteriserende straten in downtown.

Even terugkomend op de slogan van Portland. Mensen hier zijn wat vrijer, losser, alternatief, je mag het beestje zelf een naam geven in die trant. Wat dat betreft heeft deze stad veel van Amsterdam weg. Iedereen kan lekker zijn zoals hij of zij wilt, zonder gelijk raar aangekeken te worden.

Familiedag! De volgende ochtend hadden we afgesproken met Katherine (ook een achter-achter nicht van Freek) en Keith bij een super schattig brunch plekje vlak bij onze villa. Waarbij een broodje hamburger rustig als ontbijt geserveerd werd.  Super gezellig en ook nog is lekker. Tussen de familiebezoekjes door moesten we voor mij nog heel even snel naar de Levi Store in de stad, want na acht weken joggingsbroeken kon ik het mentaal niet meer aan om in een slobber broek door alle steden te lopen. Ja, ik ben een vrouw en ja, ik stel me aan en ja, ik moet dan een kilo meer sjouwen, en oh wat heb ik dat er voor over.

Voor het avondeten waren we uitgenodigd in Salem, een kleine stad ten zuiden van Portland, bij de andere achter-achternicht van Freek: Mary. Tante van Brandon, je weet wel die jongen van de ‘Little Shrimps’. Ook hier ging de tijd veel te snel want na heel wat geklets en gelach onder het genot van wat lekkere hamburgertjes was het al weer donker buiten en hadden we nog een rit van anderhalf uur naar ons huisje voor de boeg.

Met Catherina!

2 gedachtes over “18 & 19 September: Portland Part 2

 1. Karin

  Hoi Rubin en Freek
  Ik geniet nog steeds van jullie verhalen!
  Rubin je schrijft echt top, mijn man leest ook nog steeds mee.
  Je verhaal van slobberbroek en spijkerbroek snap ik. Als we op de motor weggaan kan ik ook niet veel mee maar er gaat een hakje en rokje mee, haha. Dan moet ik vaak wel tussendoor onderkleding uitspoelen, maar ook dat heb ik er voor over.
  Fietsgroetjes Karin, collega Marja

  Like

 2. Ome Jan En Tante Ria

  Wat kijk ik uit naar jullie belevenissen. Om jaloers op te worden. Geweldig zoals jullie ontvangen worden door familieleden en wat worden jullie dan verwend. Geniet er maar lekker van voor je het weet is het voorbij.Maar …. De herinneringen nemen ze jullie nooit meer af.
  Lieve groetjes Jan en Ria

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s