20 September: Op bezoek in Tillamook

Er waren eens een vader en een zoon die beide met een passie voor fietsen een indrukwekkende fietstocht van Oost naar West Amerika aan het maken waren. In de laatste weken besloten zij langs de kust van Oregon te fietsen. Daar in een klein stadje genaamd Tillamook besloten zij een ijsje te eten… Maar wat er toen gebeurde hadden zijn ook niet voor mogelijk gehouden… Ze werden aangesproken door een lieve mevrouw en vervolgens werd hen aangeboden om bij hen te gaan slapen.. Een jaar later kwam de dochter van deze lieve mensen genaamd Lanessa richting Nederland en zorgde dat voor een prachtige vriendschap.

Na dit prachtige sprookje konden wij natuurlijk niet anders dan even langskomen, aangezien we maar anderhalf uur verwijderd van Tillamook waren. Eenmaal bij het huis van de familie Long aangekomen, stormde een enthousiast schreeuwende Lanessa de deur uit om ons een hartelijk welkom te geven. Niet veel later nam ze ons al mee richting de kust, maar niet voordat we langs de tandarts praktijk van haar vader waren geweest. De praktijk van dokter Lee Long. Wat een beetje klinkt als een goede afhaal Chinees, maar niet alles is zo als het klinkt. Lee ontving ons heel vriendelijk en door de rest van de praktijk assistenten werden we onthaald alsof we helden waren, want Sue (die lieve mevrouw uit het sprookje) had het al breedsprakig over ons gehad. 

Door naar de kust. Zelf verwachtte ik er niet heel veel van, maar zodra de zee in zicht was moest ik weer naar adem happen, zo mooi dat het eruitzag. Hoge kliffen, grote rotsen en het zonnetje schitterde op de golven. In Oceanside gingen we zelf het strand op. Het was net alsof alsof we een schilderij of filmset op liepen. Bij voorkeur Game of Thrones, want Carice van Houten kon achter iedere rots verscholen zitten. Om naar het andere stuk van het strand te lopen moesten we door een bunkerachtige tunnel, waarbij het strand vervolgens een totaal andere look kreeg, nog steeds de hoge kliffen, rotsen en prachtige golven, alleen in een ander opstelling, maar jeetje wat zijn we verliefd geworden op de Oregon Coast.

Lee en Sue wouden ons graag mee uiteten nemen bij een restaurantje aan de kust, wat wij veel te lief vonden, maar natuurlijk ook heel lekker luxe. En terwijl we weer over van alles aan het praten of bijpraten waren, ging de zon onder en veranderde het strand langzaam in een romantische setting met een roze rode lucht. 

Een gedachte over “20 September: Op bezoek in Tillamook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s