21 & 22 September: Op stap met de familie Long

De volgende ochtend werden we fris en fruitig wakker en leek het me een leuk idee om echte Nederlandse pannekoeken te bakken voor de familie Long. Voordat ik wist werd ik al vijf keer bedankt voordat ze ook maar iets geproefd hadden. Uiteindelijk was de tafel gedekt met nog meer lekkers zodat we een echte brunch hadden, dat is lekker wakker worden!

De rest van de middag hebben Freek en ik lekker geluierd, terwijl Lanessa zich druk aan het voorbereiden was voor haar stand-up comedy show in New York. Rond een uurtje of drie gingen we samen met de Familie Long naar de Tillamook Creamery. De grootste leverancier van zuivelproducten in Amerika. Van yogurt tot kaas, van ijs tot crème fraiche, Tillamook maakt het allemaal. Eenmaal in de fabriek zie je de grote rij om een ijsje te halen al, dus snel door naar het gedeelte waar je kon zien hoe hun cheddar gemaakt werd. Voordat ik de trap op was zag ik al de eerste toerist die zoveel mogelijk stukjes kaas op een stokje had verzameld uit het kaasproeverij’tje…. Typisch

Verder kon je in de fabriek natuurlijk ook een kijkje nemen in het hele proces van melk tot kaas, of eerder gezegd cheddar, je weet wel dat goud gele stukje plastic, waar ik al een soort van ode aan heb geweid in mijn eerdere blogs. Tijdens dit kijkje kon je ook alle medewerkers aan de lopende band zien. Je kon precies zien wat ze aan het doen waren en ah wat had ik een medelijden, het waren gewoon een soort aapjes en alle toeristen stonden ze rustig vijf minuten aan te gapen achter het glas. 

Snel door naar een ander stukje hemels strand, dit keer zonder zonnetje, maar dat zorgde weer voor een totaal andere setting. Net wat ruiger, maar toch net zo mooi, anders mooi. Hier en daar nog wat rondgehuppeld en het was alweer tijd voor het avond eten. Ome Jim was jarig, dus werd er natuurlijk verwacht dat wij als Nederlandse gasten ook Happy Birthday gingen zingen in onze prachtige taal. Gelukkig zijn Freek en ik twee getrainde nachtegaaltjes …..

Zaterdagochtend was het tijd om Lanessa naar het vliegveld te brengen in Portland, want ze moest weer terug naar haar studio’tje in LA waar ze studeerde. En of we het leuk vonden om ook mee naar de Starbucks te gaan, waar ook wat familie zou zijn. Nou bij het woordje Starbucks waren we alweer verkocht, Prima! Maar eenmaal aangekomen, bleek bijna de hele familie Long met aanhang aanwezig te zijn. Wat een gezelligheid en wat een lieve leuke warme mensen. Sue stelde ons voor zoals ze ons inmiddels tien keer heeft voorgesteld aan mensen die wij niet kennen. Het blijft lief om te horen hoe leuk en geweldig ze het vind wat we doen. Na tranentrekkend gedag van Lanessa, gingen wij ook maar lekker terug naar         ‘ons’ huisje in Portland. Maar niet zonder een dikke knuffel van de hele familie Long. 

Een gedachte over “21 & 22 September: Op stap met de familie Long

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s