23 & 24 September: Colombia Gorge River

Na nog een dagje aan de fietsen klooien en alles in ons huisje opruimen, reden we langzamerhand Portland uit. Via een prachtig fietspad natuurlijk. Want Portland zou Portland niet zijn zonder. Na de eerste pauze reden we echt weg van de stad. Wat heel gek aanvoelde, want we zijn allebei een beetje heel veel van Portland gaan houden. Dag Dag!

Dus de stad uit en weer de natuur in, wat weer klimmen betekende. Het was behoorlijk warm en we gingen van 0 weer naar de 300 meter. We fietsten het eerste deel langs veel koolvelden en stukken droogland, weinig schaduw, lekker zweten. Op een gegeven moment stond er een bordje met een ‘hier moet je even kijken, hier is een mooi uitzicht’ tekentje en de tekst ‘for women memorial view point’. Ik als feminist wanneer het me uitkomt was daar natuurlijk wel in geïnteresseerd. En een stukje naar links was inderdaad een uitzicht punt. Wauw. Je kon over een heel groot deel van The Colombia Gorge River uitkijken…. De rivier mooi donkerblauw, de kliffen zo hoog en heel wat mooie bergtoppen. Hier hadden we niet op gerekend! Een echt cadeau’tje!

Na wat verder fietsten zagen we dat ‘onze’ weg afgesloten is…. Dat was even balen, want dat betekende dat we de A9 op moesten, want er was geen andere weg in de buurt die ons naar Cascade Locks kon brengen. Dus zo snel mogelijk weg van de snel weg…. Het was jammer dat je nu al het razende geluid in je oren had en nogal wat auto’s die wat in de weg zaten van ons mooie uitzicht. Bij de volgende opgang naar een rustige weg zien we weer borden staan die aangeven dat we niet het nieuwe fietspad opkunnen. Waarom niet? Omdat er vorig jaar een groot vuur was en ze nu nog steeds bang zijn dat er stenen of boomstammen op de weg kunnen vallen. Klinkt redelijk, alleen na mate wij weer de A9 volgde, zien wij naast ons een prachtig fietspad met nul boomstammen of stenen en met een reling die je gescheiden houdt van de auto’s…….

Na veertig kilometer in de vluchtstrook, zagen we borden met Thunder Island Brewery erop. Laat dat nou net onze WarmShower hosts zijn vanavond! Dus in no time zaten we in Cascade Locks bij de brouwerij, met een IPA’tje, nachos en een prettig uitzicht op de Colombia River. Afzien dus!

David en Emma hadden nog een kamertje over in hun huis. Dat wordt ons laatste echte bedje voor de komende tijd! We gaan morgen echt de Cascades in! We zijn benieuwd! Ik weet niet meer hoe maar deze avond hebben we met zijn vieren ‘Wie is de mol?’ seizoen 17 met Engelse ondertiteling gekeken. Super leuk, want zo zagen wij ook weer allemaal herkenbare stukjes van de omgeving en David en Emma waren ook verkocht, die gaan het seizoen afkijken!

Uitzicht vanuit de brouwerij!

‘Wie is de mol?’ op groot scherm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s