27 & 28 September: Adam & Eva

Waar aluminiumfolie allemaal wel niet goed voor kan zijn, geen koude voeten gehad vannacht! Dus snel het tentje opruimen en de eerste paar uurtjes weer in onze winterse outfit de weg op. Was nu zeker wel handig, want we gingen lekker naar beneden, wat zonder zonnetje op je bolletje best koud was. Tijdens het afdalen was het opnieuw genieten van alle mooie kleuren die de herfst te bieden heeft.

Na een heerlijke afdaling kwamen we terecht in Detroit, en niet de grote variant, maar meer de kleine, bestaande uit een motel, een supermarkt en een restaurant… Niet echt veel te beleven dus. Op een goede sandwich na. Omdat er op de campings geen lopend water is, moeten we dat nu inkopen en dat is natuurlijk niet heel fijn om mee te dragen in de fietstassen. Maar liever een kilo’tje teveel meesjouwen de berg op, dan dorstlessen.

Niet veel verder lag nog een dorpje met een RV park, maar omdat het nog maar drie uur s’middags was en het hier niet heel plezant uitzag, besloten we voor een camping 16 km verderop te gaan, dat scheelt morgen weer. Dus dat betekende ook dit keer weer geen douche. De camping was eigenlijk al gesloten voor het seizoen, maar wij konden mooi met onze fietsjes om het hek heen, weer een plekje helemaal voor onszelf! Zo konden we na drie dagen zonder schoon water, dit keer als Adam en Eva onszelf baderen in de rivier, zonder enige gene.

Rise and Shine! We hebben namelijk alweer een nieuwe pas voor de boeg! Santium Pass stond op het programma voor deze ochtend. Het was een interessant wisselend toneel, het ging namelijk van vulkaanachtige stenen, naar weer mooie herfst kleuren, naar houtskoolkleurige bomen, naar weer kale vlakken. En nadat je je benen weer even goed aan het werk had gezet, was het het uitzicht boven op de berg het helemaal waard. 

De afdaling werd ingezet en halverwege konden we rechts genieten van de aanwezigheid van Mount Washington. En zo vlogen we nog wel even door totdat we een prachtig blauw meer zagen, waar ook een mooi plekje was om te lunchen! En zowaar hadden we na vier dagen wifi-loosheid, weer contact met de buitenwereld. Jeetje wat zijn we beide verslaafd aan alle sociale media, dat realiseer je je maar al te goed als je even een paar dagen je telefoon weggelegd hebt. (Aanrader, probeer het eens.)

Het laatste stuk naar Sisters was recht toe rechtaan en ging door een kaal Western achtig bos, wat natuurlijk een prachtige inleiding was voor een typisch Westers dorpje! Houten gevels en cowboyhoeden, plus de daarbijkomende toeristen. En voor het eerst sinds vier dagen hadden we een camping met een douche! Blijer kon je ons niet krijgen. Schoon ons tentje in, dat is even lekker!

2 gedachtes over “27 & 28 September: Adam & Eva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s