29 September: Eine Deutsche Party

Na een nacht vol rust, (nadat we een steen voor de sproeiers hadden gezet, want je raad het natuurlijk al, Rubin en Freek moesten precies de tent neerzetten in het stukje waar gesproeid werd), hoefden we maar veertig kilometertjes naar de stad Bend (yes, bewoond gebied!) Op de route gingen we verder met het Western-achtige landschap, met rechts van ons prachtig uitzicht op drie keurig op een rij staande bergen, ook wel de Three Sisters genoemd. Dat verklaard de naam van het dorpje Sisters. Maar om eerlijk te zijn hadden ze het beter Three Brothers kunnen noemen, dat zou realistischer zijn, want ik geloof niet dat drie zussen zo dicht op elkaar zouden willen leven. 

Eenmaal in Bend, gingen we natuurlijk zo snel mogelijk op zoek naar een leuk café’tje om weer onze vitamine C (Cafeïne, haha leuke grap, dankjewel) naar binnen te werken. Daar even goed gediscussieerd wat we nodig zouden hebben om onze reis iets aangenamer te maken, ten aanzien van de kou. Op naar de REI, een soort Decathlon, waar je ogen vanzelf weer groter worden dan je portemonne, wat een mooie outdoor spullen. Hebben, hebben en nog is hebben. Gelukkig hebben we beperkte ruimte en beperkt budget. Dus alleen de echt benodigde spullen werden aangeschaft: een waterfilter, handschoenen, warmere sokken, hoofdband en twee slaapzakken voor in je slaapzak. 

Geslaagd dus! Door naar de Warmshowers van vanavond, maar niet voordat Freek even naar de kapper ging om zijn blonde lokken even te laten bijpunten. 

Sue en Tom waren niet thuis toen wij aankwamen, maar ze waren wel al zo vriendelijk om de achterdeur voor ons open te laten zodat we alvast onszelf konden opfrissen! En tot onze verbazing werden we gewoon gehost door twee legendes om het zo maar te zeggen. Deze twee mensen hebben als een van de eerste de Trans America route gefietst! De pioniers van de de TransAm, wat een eer. 

En alsof dat niet leuk genoeg was, kwamen er nog meer mensen te eten, de meeste van hen spraken Duits! Dat was weer even de taalknop omzetten, want ik heb al een lange tijd niet meer auf Deutsch gesprochen, ofzoiets…. Voordat we aan tafel gingen, kregen we eerst nog een privé concert van Janet op de Cello, uiteraard speelde ze Bach, het was immers een Duits feestje. Marius, een Duitse jongeman, die momenteel bij Tom & Sue woont, had van alles binnen het Duitse thema gekookt: Sauerkrautpuree, rollade, kartoffelsalade, Lecker Lecker. Wat een gezelligheid! 

2 gedachtes over “29 September: Eine Deutsche Party

  1. It was so fun to meet you and host you!
    I hope you stay warm. The weather forecast for the week is for cold and rain. Maybe you can stay warm climbing up those mountains–Ha! Good thing you’re headed south to “sunny California”!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s