2 Oktober: Crater Lake

Met warme teentjes de weg op, na een nacht in een heerlijk warm bedje! Dus geen excuses om langer in het bed te blijven liggen, hup, met die benen de berg op! De klim naar Crater Lake zou minimaal 4 uur in beslag gaan nemen. Het eerste gedeelte van de klim was een rechte weg van 25 km lang, met eigenlijk niet zo veel om naar te kijken, behalve het elevatie profiel op mijn kaartje en de afgebrande grimmige bomen langs de weg.

Eindelijk na twee uur klimmen mochten we links af voor de volgende twee a drie uur. Zo fietsten we Crater Lake Park binnen en kregen we zicht op een soort van prairie op 2000 meter hoogte, maar zodra we klaar waren om de laatste 500 meter omhoog te klimmen, begon het lekker te miezeren en gingen we regelrecht de wolk/mist in. Hoe hoger we kwamen, hoe minder we voor ons uit konden kijken en hoe kouder het werd. Ik had echt het gevoel dat ik in een soort van nare droom gevangen zat. Koud, je kon de afgrond niet zien en af en toe een hele harde windvlaag. Ik begon me steeds meer af te vragen waar we mee bezig waren… En Freek? Nou die fietste gewoon lekker door in zijn korte broek.

Bocht na bocht hoopten we dat we een keer mochten afdalen richting Crater Lake. Maar iedere keer was het antwoord nee. Doortrappen. Het jammere was dat we op veel uitzichtpunten, waar het uitzicht geweldig zou moeten zijn, nu niet meer dan een grijze mist zagen… En eindelijk, na vijf uur omhoog trappen, gingen we naar beneden. De wolk uit. Gelukkig konden we op nog een paar ander punten wel het gigantische diep blauwe meer bewonderen. Wat voelde we ons weer klein en nietig, naast zo’n grote bezienswaardigheid. Alleen begonnen we na 1 á 2 minuten toch te bibberen van de kou, wat niet gek is op 2400 meter hoogte. Snel door naar het café voor een warme chocomel!

Oh en die afdaling was heerlijk, we hadden ons goed ingepakt voor de wind en het was een heerlijke beloning voor het harde werken, 40 kilometers ‘gratis’ naar onze lodge, waar we onszelf getrakteerd hadden op een lekkere dikke vette hamburger! En zodra we ons bed alleen al zagen, vielen de oogjes langzaam dicht. Kapot!

2 gedachtes over “2 Oktober: Crater Lake

  1. Jan en Ria

    Wat een ontbering!! En dat moet dan leuk zijn??? Het is ook een geweldige prestatie .Je kunt er wel een boek van schrijven.. wat gaat detijdsnel genieten jullie maar fijn van jullie reis en wij kijken weer uit naar het volgende verslag. Het is heerlijk om jullie te volgen lieve groetjes Jan en Ria

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s