30 September & 1 Oktober: Mount Bachelor & The Cascade Lakes

De ochtend erna, konden we maar al te moeilijk wakker worden, want een lekker warm bedje, ligt natuurlijk ook al te lekker, maar na een heerlijk kopje koffie konden we zo de weg weer op! En wat voor een weg, we gingen rechtstreeks omhoog voor ongeveer 40 kilometers lang, van Alkmaar naar Amsterdam, maar dan van 1000 meter naar 2000 meter hoogte. Mount Bachelor op! En als je af en toe je achter je keek, had je een prachtig uitzicht, maar ook een gratis nekhernia, net zoals iedere man die graag even omkijkt naar iedere vrouw.

De laatste kilometers de berg op kunnen heel lang lijken te duren en de benen hebben op het moment zelf ook heel wat te verduren, maar zodra je de weg naar beneden ziet gaan, en de weg moeiteloos onder je door voelt vloeien, geeft het een energierijk gevoel. Alsof je kneiterhard hebt geleerd voor een tentamen en zojuist een negen of een tien binnen gesleept hebt. 

Tijdens de afdaling begon het helaas met bakken uit de lucht te vallen, en de wind met combinatie van regen, zorgde voor een akelige kou. Zo snel mogelijk de handschoentjes aan, maar die waren natuurlijk niet waterdicht… Zo snel mogelijk naar de eerste de beste ski-hut dan maar voor een warme chocomel met slagroom. Gelukkig was die dichterbij dan gedacht! Zo konden we even schuilen van de regen en onszelf weer een beetje opwarmen.

En zoals we allemaal weten, na regen komt zonneschijn! Dat maakte het voor ons weer iets aangenamer om ons tentje op te zetten. Naast een prachtig meer genaamd: Craine Prairie Lake. Dit meer had allemaal soorten houten takken uit het water komen, met een moerassige omgeving. Het water was helemaal spiegeletje glad, waardoor de wolken prachtig naar zichzelf konden kijken. 

En zodra het zonnetje onder ging, gingen we zo snel mogelijk het tentje in, want oh wat was het fris.

Zo ook de volgende morgen, zo snel mogelijk de weg op, fietsen en warm worden. We hebben ons havermout ritueel inmiddels ook veranderd omdat het gewoonweg extra tijd in beslag neemt. We hebben het veruild voor een banaan, een ei en een goede havermoutreep! Vult net zo goed, en is zo geserveerd!

Na een uur fietsen waren de tenen nog steeds ijzig, zo koud, dat je ze zelf niet echt meer voelde terwijl je aan het trappen was… Hmm niet zo fijn dus. Gelukkig waren er genoeg mooie dingen om ons heen om ergens anders op te kunnen focussen. Davis Lake. Een gigantisch groot meer met op de achtergrond Mount Bachelor. Een plaatje!

Omdat we niet echt warmer werden van het fietsen, besloten we een kleine 5 kilometer om te fietsen voor een kopje warme chocomel. Beste beslissing ooit! Eindelijk warme handjes en voetjes, er kwam langzaam weer wat gevoel in de tenen. Toen we de weg weer op gingen was het ook eindelijk een beetje warm geworden en de laatste 40 kilometers naar Chemult volgens daarom zo voorbij. In dit dorpje was helaas (lees gelukkig) geen camping, dus werden we verwezen naar een klein motelletje. Klassiek Amerikaans, krakkemikkig en oud, die woorden gaan natuurlijk wel vaak samen, maar wil het graag even benadrukken. Maar goed dat oude bedje staat in een warme kamer, dus klagen doen we niet! 

2 gedachtes over “30 September & 1 Oktober: Mount Bachelor & The Cascade Lakes

  1. Trudy Tervoort

    Hallo Rubin en Freek, Wat genieten we enorm van jullie mooie reisverslagen. Maar wat is het ook regelmatig afzien. Petje af, globetrotters! En nog heel veel genieten toppers!!! Groet, Ben en Trudy

    >

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s