5 & 6 Oktober: Avenue of the Giants

De knoop is echt door, we gaan richting de kust! In Arcata gaan we de route op pakken en volgen we de 101. The Pacific Highway. Maar hoe komen we in Arcata hoor ik je denken. Goede vraag. We zijn na, een heerlijk ontbijtje gekregen te hebben van Geoffrey (beste pancakes ooit!), op de fietsjes naar de andere kant van Ashland gefietst. Eenmaal daar hebben hebben we een parkeerplek uitgezocht waar we de fietsen uit elkaar konden halen en waar Freek even nonchalant naar het autoverhuurbedrijf kon lopen zonder de fietsen mee te nemen. Want zeg nu even eerlijk, ik zou ook niet mijn auto verhuren, als ik wist dat er twee vieze fietsen in gepropt werden… 

Alles paste net aan in de auto en daar gingen we dan! Valsspelen, zo voelde het een beetje, maar goed, wat maakt het uit, het idee dat we weer lekker zorgeloos konden fietsen is zo fijn! Drie uur later arriveerden we in Arcata, waar we weer hetzelfde trucje uithaalden en Freek deed maar alsof zijn neus bloede toen hij de auto hier weer inleverde. De verhuurder keek niet eens even in de auto, want we hadden toch zeker wel hier en daar wat modderige vegen achter gelaten… Whoopsie… Daar zijn we weer goed mee weggekomen.

De volgende ochtend gingen we dan, de weg op, het zonnetje scheen, de lucht was blauw, lekker peddelen met die beentjes en gauw! En alsof onze gebeden werden verhoord, was er na 15 kilometer al een Starbucks in een ander schattig stadje Eureka!

In de middag reden we het platteland in. Het had veel weg van Noord-Oost Nederland. Vlak, veel koeien en boerderijen, maar er was een groot verschil: Nu hadden we windje mee! En voordat we begonnen te denken dat we echt terug waren in ons kikkerlandje, was er gelukkig een heuvel van 13 procent! Ja gelukkig, want anders kunnen we net zo goed een rondje IJsselmeer doen.

Na een paar van deze heuvels reden we ‘The Avenue Of The Giants’ op. En nee het had niets te maken met het sprookje van de grote vriendelijke reus, maar het waren gigantische bomen, groter en dikker dan we al hadden gezien in Cathedral Grove op Vancouver Island. Ook honderden jaren oud. Er was zelfs een State Park waar we in het midden van deze sprookjes achtige bomen konden camperen en de campings hier hebben warme douches voor wat kwartjes!  Ook veel andere fietsers overigens, dat zijn we niet gewend, maar het is wel erg gezellig en leuk om andermans verhalen en achtergronden te horen. 

Een gedachte over “5 & 6 Oktober: Avenue of the Giants

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s