13 Oktober: Wake me up in San Fransisco 

Voor ons slaapplekje gingen we met de ferry naar Alameda, wat 15 km ten zuid-oosten van San Fransisco ligt. De Ferry is super snel en eigenlijk gewoon een attractie om de stad vanaf het water te bekijken, en geloof me dat verveeld echt niet. Andrea, die we hadden ontmoet in Tillamook, had een bedje voor ons klaar staan en we voelden ons gelijk een beetje ‘thuis’. We werden zelfs door haar mee uiteten genomen! Veels te lief! Alweer worden we overdonderd door gastvriendelijkheid.

De volgende ochtend gingen we dus ook weer met de ferry de stad in. We hadden geluk vandaag, want op de pier waar we aankwamen was een grote markt. Overal kleine proeverij’tjes, vers fruit, en gezelligheid. Een goed begin van de morgen!

In een stad is het altijd moeilijk om te bedenken wat er allemaal te zien is, vaak te veel. We proberen zo veel mogelijk te combineren door een soort van wandelroute uit te stippelen. Deze kan tijdens het wandelen nog wel eens variëren, omdat we dan weer, een niet gepland, interessant straatje of bezienswaardigheid vinden. 

Aan het begin van de middag kwamen we aan bij Pier 39, dat was geen pier meer te noemen, zoveel restaurantjes en kraampjes die hier opeengestapeld waren, wat een gekkenhuis, zoveel toeristen. Maar die toeristen komen er in eerste instantie voor iets anders, namelijk: de zeeleeuwen. Die daar, net als de restaurantjes, opeengestapeld, naast elkaar op de drijvende vlotten liggen. Ze geven een ware show. Ze vechten, laten zien wie het beste mannetje is, springen op en af de vlotten en maken de heletijd hun ‘oink’ geluiden. 

De rest van de middag zijn we gaan dwalen door de stijle straten die ons leidde naar Chinatown en de Belden Place area, met daarin in Yerba Buena Gardens en Union square. De winkels in deze straten waren te vergelijken met die in de P.C. Hooftstraat. Peper duur, maar zo mooi om even langs te lopen.

Voordat we het wisten hadden we alweer 20 kilometer te voetafgelegd. Geen wonder dat we een beetje moe begonnen te worden.. Snel met de ferry naar ons lekkere bedje. Op de ferry kreeg de stad een prachtige roze/paars kleurige achtergrond, wat zorgde voor een onbetaalbaar mooi uitzicht, puur genieten en lekker wegdromen. Morgen de gevangenis in!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s