15 t/m 17 Oktober: Op de plaats rust

We zijn van deze dagen nog een dagje in San Fransico gaan wandelen in het Golden Gate Park, wat immens groot genoeg  is om er de hele dag door heen te wandelen achteraf… Wisten wij veel. Om hier te komen namen we een ubertje vanuit Alameda, omdat we er ook te laat achter kwamen dat de Ferry tussen 11.00 en 13.00 niet vaart. Ook hiervoor gold, wisten wij veel….. De uberchauffer had een rijstijl waarvan men, naja hoe zeg je dat netjes, kotsmisselijk werd. Gassen, remmen, gassen, remmen. Het eerste wat wij daarom ook deden in het park, was puur even bijkomen.

Toen we het park uitliepen, kwam de grote rode metalen brug weer in het vizier, nu bekeken we het vanaf de zuidelijke kant, wat toch weer net even anders is, wel weer net zo indrukwekkend. De rest van de middag hebben we lekker langs het water gestruind, met, hoe kan kan het ook anders hier, een prachtige omgeving.

De twee dagen erna zijn we lekker gaan rusten bij Andrea thuis. Heerlijk, even helemaal niks! We hadden aan Andrea verteld dat we heel graag nog een keer naar een sportwedstrijd wilden gaan. Laat zij nu helemaal fan zijn van de basketbalploeg de Golden State Warriors, die heel toevallig vanavond hun openingswedstrijd hebben. Hmm, een goed idee om haar als bedankje hier mee naar toe te nemen. 

Zo gezegd, zo gedaan en daar zaten we dan, in de hoogste ring van de Oracle Arena. Super gaaf. De Golden State Warriors zijn niet zomaar een basketbal ploegje. Ze zijn nu al twee jaar op een rij NBA kampioen. Het team bevat spelers die super bekend zijn vanwege hun fenomenale spel, ik noem een Stephen Curry een Kevin Durant en een Klay Thomsen. Wat een indrukwekkend gezicht en wat blijft basketbal een heerlijk interactief en tactisch spel, waarbij er veel gebeurd. 

Tijdens de time outs en pauzes, werden er hele shows gegeven. Cheerleaders, zangeressen, gekke winacties en andere dansacts. Waar voor je geld. Dat is even wat anders dan een wedstrijdje AZ-Ajax, waarbij in de rust alleen een beetje André Hazes gedraaid wordt. 

De wedstrijd bleef nog even doorgaan zodra ik mijn ogen dicht probeerde te doen om te slapen….

5 gedachtes over “15 t/m 17 Oktober: Op de plaats rust

    1. freekpoortvliet

      Hi there! Wat super leuk dat jullie ons volgen op onze trip! En ook leuk om te zien dat jullie nog steeds Nederlands kunnen. We lopen een beetje achter op het blog, maar op dit moment zijn we bij het prachtige Lake Tahoe! Groetjes van ons! 🙂

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s