18 & 19 Oktober: Santa Cruz

Tijd om weer op de fiets te stappen! We gaan beginnen aan de laatste etappe van onze grote tour! Op naar Los Angelos! Wat toch nog iets verder weg ligt dan we denken, een kleine 800 à 900 kilometer. We hebben nog genoeg tijd om, als we zouden willen, het wat rustiger aan te doen en wat strandjes te bezoeken. We gaan het zien!

Na een super lang Skype gesprek met de hele familie Verduin begonnen de wielen weer te rollen. Dat Skypen was hartstikke nodig want hiep hiep hoera, mijn inmiddels twintigjarige zusje was jarig! Op zo’n moment besef je je weer even dat je aan de andere kant van de wereld zit.

Zo als we aankwamen gingen we ook weer weg, met de ferry! En natuurlijk nog even door het massatoerisme heen gefietst want de Golden Gate Bridge stond ook nog even op de route! Een waardig afscheid van de oh zo mooie stad. De stad uit gingen we ook zo weer het strand op, waar veel surfers te zien waren.

Helaas was het stuk daarna fietsen, iets minder prettig. We mochten het weer een kilometer of 20 afleggen in de vluchtstrook van highway 1, met de daarbij behorende glasscherven op de grond. Het is en blijft een groot wonder dat wij na 4000 kilometer nog geen lekke band hebben gehad. (Voor mijn welgesteldheid en bijgeloof, zou ik graag willen dat jullie nu even ons geluk afkloppen op een houten iets, ik dank u hartelijk)

Door een lange tunnel kwamen we weer terug aan de kust, en wat voor een kust. Oranje rotsachtige kliffen, die de blauwe kleur van de zee eruit lieten springen, wauw, de monden vielen weer open van verbazing!

De volgende dag richting Santa Cruz, pakte de verbazingwekkende kust weer door, weliswaar met wat mist tot een uurtje of een, maar dat deed de meeste uitzicht punten gelukkig niet te min. Hoe zuidelijkere we gaan, hoe meer pelikanen we tegenkomen, vliegend in de lucht of chillend op een kluitje met een hoop ander gevleugeld gespuis.

We vlogen richting onze Warmshowers, het windje mee was zo sterk, dat je op sommige stukken het gevoel had dat je op een elektrische fiets zat (sorry, opa’s & oma’s). De timing was perfect en zodra we aankwamen bij het appartement van Jakob en Victoria, stapten zij ook net de auto uit van hun middagje meubels uitzoeken. Want dit lieve stel wilde ons zelfs hosten, terwijl ze nog maar net ingetrokken zijn in hun appartement, waar ze nu nog een soort van in camperen, onze matjes pasten hier dus prima tussen! Onder het genot van een lekker rood wijntje en een stink kaasje konden we al onze fietsavonturen delen, super gezellig!

Een gedachte over “18 & 19 Oktober: Santa Cruz

  1. H. Poortvliet

    Ja de Golde gate briIdge is een indrukwekkende brug ook wij hebben er over gelopen. Wat maken jullie veel mee geweldig. Wij kloppen niks af maar bidden voor jullie voor een voorspoedige en veilige reis. En onze fietsen bevallen prima.
    Een dikke knuffel van ons

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s