20 & 21 Oktober: Big Sur

De dag na Santa Cruz was het originele plan om even lekker te gaan relaxen bij een camping met zwembad 25 kilometer verderop. We gingen dus ietsje later uit bed en namen de tijd om nog gezellig te gaan ontbijten met Jakob en Victoria. Alleen eenmaal bij de camping aangekomen, bleek deze potverdorie vol te zitten. We hadden ons hier zo op verheugd, maar helaas, de campingbaas wou ook niet echt meewerken om ook maar een klein plekje voor ons te vinden. 

Doorfietsen dus, als we dan toch niet kunnen relaxen, kunnen we beter alvast kilometertjes maken om dat ergens op een ander mooi plekje te gaan doen. De rit was verder niet zo bijzonder, het ging vooral door het binnenland waardoor je helaas geen mooie stukken zee kon bewonderen. Wel gingen we langs grote stukken land begroeid met aardbeien, die zoete lucht van dit rode vruchtje kon je heel goed ruiken, grappig want ik heb voor zover ik mij kan herinneren nog nooit echt aardbeien ‘geroken’. 

De volgende ochtend begon, zoals we inmiddels gewend zijn, met mist. Geen probleem, nog steeds windje mee en na onze eerste koffie pauze was de lucht alweer blauw gekleurd. Net optijd, want de geweldige kustlijn stond weer op het programma. We gingen richting Big-Sur, waar we ook gingen overnachten. 

De eerste stop aan de kust was bij Point Lobos, waar op een klein stukje, veel verschillende strandjes en rotsformaties te bewonderen waren en de weg vorderde zich daarna langzaam aan weer in golvende bewegingen. Het was bizar op hoe veel punten we moesten stoppen om eens goed om ons heen te kijken, alweer hoge kliffen, rotsen en blauw water, ik heb helaas niet veel andere woorden om de kust te omschrijven, maar ik hoop dat jullie me geloven als ik het zeg dat het gewoon simpelweg weer spectaculair was en op ieder plekje weer net even anders of mooier.

En voor onze slaapplek, gingen we weer even landinwaarts, het bos en de bergen in. De bergen naast de kust doen ons af en toe zo erg denken aan bepaalde valleien, die we in de Cascades gepasseerd zijn. Regelmatig een kleine deja-vu.

Nu al zin om morgen weer langs de prachtige kust te fietsen, wat een genot! 

Een gedachte over “20 & 21 Oktober: Big Sur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s