27 & 28 Oktober: Santa Barbara 

Vanaf ons motelletje was het 90 kilometer naar het strandoord Santa Barbara. De eerste kilometers gingen vooral valsplat omhoog en het werd ons opeens duidelijk dat dit de laatste heuvels/kleine klimmetjes zijn, die we gaan meemaken voor een tijdje, want de laatste 150 kilometer kust voor Los Angelos heeft vrij weinig elevatieprofiel. 

Na 40 kilometer kwamen we weer bij de grote oceaan, wat weer zorgde voor een heerlijk windje in de rug, dus vlogen we richting de stad. Iets voor de stad kon je de eerste palmbomen al zien staan. Het plaatsje zelf was bebouwd met veel witte huizen met rode dakpannen. Je begaf je een beetje in Spaanse sfeeren, een super gezellige uitstraling.

Goede vrienden van ons, gingen een lang weekend naar Las Vegas. Leek dichtbij, maar tegelijkertijd ook verweg. Totdat Freek gisteren opeens een appje kreeg met de vraag waar we ons bevonden. Geen moment hadden we ook maar gedacht dat we deze gekke Langedijkers zouden gaan zien, maar ja hoor! Een appje terug: We moeten wel even een hotelletje boeken, maar we zien jullie daar!

Zo gezegd zo gedaan, nadat we onze spulletjes hadden gebracht bij onze Warmshowers host Karl en ons even hadden opgefrist, gingen we op de fiets, zonder bepakking hun kant op. Et Viola, je kon ze van grote afstand al spotten: Ruben en de gebroeders Schoon. Ik was even vergeten, dat Langedijkers toch echt wel een accentje hebben, thanks for the reminder! Heel gek om elkaar zo te ontmoeten op een ander continent, het voelde zo toch een beetje alsof we gewoon in de Roode Leeuw een biertje aan het doen waren.

Gelukkig ging dat gevoel snel weg toen we de kroeg in gingen, iedereen was verkleed, het was immers het weekend van Halloween. Van pittige katjes & zeemeerminnen tot Dracula, de meeste hadden hard hun best gedaan op het kostuum. Overigens was mijn outfit toch ergens ook wel goed gelukt. Ik ging mooi als ‘one of the guys’. Met een biertje in de hand stonden we naar al dat pracht en praal te kijken. Naja pracht en praal kon je het niet altijd noemen, want sommige zeemeerminntjes waren iets te vaak naar de Mac Donalds gegaan en leken dan toch iets meer op zeehondjes. En met wat dansjes en biertjes gingen we nog een tijdje verder…. Maar wat was het gezellig en zo spontaan! Top avond! Bedankt mannen!

De volgende dag werden Freek en ik toch wel wakker met een kleine onaangename hoofdpijn (lees gerust kater). Maar goed dat we een rustdag hadden gepland. En wat werkt het beestje tegen een katertje? Een lekker ontbijtje. Niemand minder dan onze lieve Warmshower host … Had voor ons een eitje gebakken. Daarbij kregen we bij het ontbijt ook nog eens tips voor het mooiste strand in de omgeving. Dus daar gingen we lekker op ons fietsje naartoe om een middagje te genieten van het zonnetje!

2 gedachtes over “27 & 28 Oktober: Santa Barbara 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s