29 & 30 Oktober: We’ve made it!

Het is zo’n gek idee dat iets waar we inmiddels al drie maanden mee bezig zijn, gaat ophouden! De laatste meters langs de kust waren redelijk makkelijk en we mochten enorm van geluk spreken wat ons materiaal betreft. Geen lekke bandjes en maar 1 gebroken spaak. Althans, op de een na laatste dag is het ons toch gelukt om een lek bandje te rijden, en met ons bedoel ik mezelf, whoops.

De wegen na Santa Barbara leidden ons in eerste instantie weer door een stuk binnen land, maar de laatste 30 kwamen we aan in de Santa Monica Mountains. De kust was ongeveer net zo cool als de naam van dit reservaat. Links van je prachtige zandkleurige, golvende heuvels en rechts de diepblauwe zee.

En whoops opeens voelde ik dat het fietsen wat zwaarder werd, maar we gingen bergopwaarts en het was het einde van de dag, dus in eerste instantie niks nieuws. Totdat Freek mij er even op wees dat mijn bandje helemaal plat was… langs de weg dus maar even om de 500 meter even oppompen, want de camping was gelukkig dichtbij. 

Met een bobbel in mijn band de laatste dag naar Los Angelos gefietst, een nette 60 kilometer. De wegen werden steeds drukker en drukker de stad in, het was echt meer dan normaal opletten op de fiets. Onderweg zijn we nog langs de huizen van Pamela Anderson & Leonardo DiCaprio gepasseerd, wat een joekels, net als ongeveer alle andere huizen in Malibu. (Alleen al typende realiseer ik mij dat de helft van deze huizen inmiddels plat is gebrand en deze mooie kust nog steeds gesteisterd wordt door die oh zo vreselijke bosbranden…..)

Voor Santa Monica nog bijna in een ongeluk veroorzaakt, waarbij een onoplettende meneer gewoon zonder pardon zijn autodeur open deed, gelukkig konden Freek en ik nog net wijken en hadden we een oplettende rijder achter ons. 

Eenmaal bij de pier was er een fietspad die over het strand ging! De bikini en zwembroek gingen nog net niet aan! Toen we eenmaal lekker gingen zitten, zagen we twee bekende gezichten langs fietsen! Cody & Emily! Die hadden we sinds San Fransisco niet meer gezien, en zo konden we nog even lekker bijkletsen!

Het is gek, maar wat een gave maanden waren het op de fiets. Van Jasper, Canada naar Los Angelos, Amerika. Ongeveer 5000 km (onze kilometer teller heeft het begeven). We hebben vijf staten gepasseerd en hebben zoveel lieve, leuke en sportieve mensen ontmoet. Zo veel gastvrijheid mogen ontvangen, waar we zo ontzettend dankbaar voor zijn en het heeft onze reis nog mooier gemaakt dan dat we van te voren hadden gedacht. 

Op naar het volgende hoofdstuk van dit boek: de roadtrip! 

Heel veel excuses voor deze bizar late post!

3 gedachtes over “29 & 30 Oktober: We’ve made it!

 1. Karin

  Hoi Freek en Rubin

  Ik ga het missen deze leuke fietsverhalen!
  Hopelijk delen jullie de roadtrip ook nog met ons!
  Nog even genieten voor jullie terug komen naar het nu best wel warme koude kikkerlandje
  Heel veel plezier nog en tot ziens

  Groet Karin
  Collega Marja

  Like

 2. Jan en Ria

  Hoi Luitjes, alle dagen kijken op de mail eindelijk weer een berichtje. IK Hoop dat je de rest ook nog beschrijft Het is de moeite waard om te lezen Ik heb .geweldig van jullie reis verslagen genoten . Wij hebben toch een stukje met jullie mee gereisd. Genieten jullie maar fijn van de laatste maand.lieve groetjes Jan en Ria

  Like

 3. Hoi Freek en Rubin, wat een fantastische fietstocht hebben jullie gemaakt. Door prachtige natuur met flinke klimmen (o.a. de Rocky Mountains, om maar even wat te noemen), bijzondere mensen ontmoet en heel veel nieuwe belevenissen die een leven lang meegaan. En dat je dan nog één van de spannendste momenten op het laatst mag meemaken (lekke band hihi), wat een avontuur.
  Gefeliciteerd met deze zeer sportieve prestatie, 5000 km, petje af hoor!
  Geniet nog maar even van de laatste dagen want voor je het weet zit je naast de kerstboom met warme chocomel in je hand bij de potkachel in Broek. Groetjes uit mooi Langedijk 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s