Vancouver Island: Part 2

Na alle prachtige visjes in de zee, hadden deze twee zeehondjes wat moeite met opstaan… Dus maar even een koffietje halen bij het bedrijf wat we inmiddels sponseren, Starbucks. De plannen voor vandaag waren om wat schattige surfdorpjes te bezoeken: Tofino en Ucluelet (geen idee hoe je dit uitspreekt).

Onderweg een kleine stop gepland bij Cathedral Grove, ook wel het oerbos genoemd, hier staan behoorlijk oude en dikke bomen, die gaan tot wel 800 jaar terug, best bijzonder om iets aan te raken wat nog levend is na zoveel jaar. Voor de rest konden er rustig 10 mensen, we maken een kringetje van jongens en meisjes spelen, om de boom heen, zo dik was het. Ja ik heb zojuist een boom beledigd…. Oeps.

Eerst Ucluelet, helaas niet heel veel van gezien, want de regen kwam met bakken uit de lucht vallen en dat zorgt natuurlijk niet voor de voorwaarden voor een leuke wandeling maar…. Regenkleertjes aan en gaan. De Wild Pacific Trail, een kleine wandeling langs de kust, waar vaak naast de mooie rotsen ook veel dieren te spotten zouden zijn, maar die gingen natuurlijk met dit mooie weer lekker onder water blijven spelen, ik geef ze groot gelijk. Toch was de kust heerlijk om naar te kijken, de zee botste wild op de rotsen wat een prachtig aanzien was en waar je prima uren naar zou kunnen kijken, als je niet een zwembadje in je schoenen creëerde. Dus zo snel mogelijk gelopen en door naar Tofino. Tofino was super schattig, nog steeds regen, maar goede biertjes en patatjes maken veel goed. 

De volgende ochtend was het weer helaas niet omgeslagen en leken de andere plaatsjes aan de kust die op het programma stonden bijzonder veel op elkaar, inclusief de natte sokken en haren. Dus na alles even snel aanschouwt te hebben gingen we gewoon lekker doen waar we goed in zijn, koffie drinken. Niks beter dan een lekker bakkie, wanneer je doorweekt en bibberig bent. Dus gingen we terug naar Sidney, het havenplaatsje waar we aankwamen met de boot, om lekker te relaxen en te genieten van de regen in een leuk koffie huisje. Want regen is zeker wel fijn, maar gewoon simpelweg niet als je buiten bent. 

Een gedachte over “Vancouver Island: Part 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s