26 tm 28 Augustus: Met de beentjes omhoog

Na een heerlijke nacht uitrusten op bed in het veel te dure motel gingen we opweg naar Sandpoint, de eindbestemming van route boekje nummer 3! Lekker. 50 kilometertjes, met wat heuveltjes en valsplat. Prima te doen. En links van ons was het uitzicht ook niet verkeerd. Je raad het waarschijnlijk al….. Een groot meer! Zodra we het stedelijke beton infietsen, zien we dat deze stad gewoon een fietspad bezit! Dat is wel zo fijn met alle grote trucks naast je, alleen dit keer met een mooie barrière ertussen in plaats van een witte streep, die ons zogenaamd zou beschermen.

In Sandpoint zelf gingen we weer op een zoektocht naar de beste cappuccino in de stad. Panhandle Coffee & Cone. Net optijd bereikt, want zodra we binnen stappen, begint het buiten te gieten. Genietend van de heerlijke koffie, gaan we opzoek naar een Warmshowers. Niks in Sandpoint zelf helaas, maar een super leuk stel Rick & Julie, die een uur fietsen verder woonden, wilden ons wel verwelkomen. En hoe! Eenmaal aangekomen bij hun mooie huisje kunnen we zo aanschuiven aan tafel tijdens een gezellige dinetje met hun vrienden. Super leuk! Na een heerlijke avond met spaghetti en rode wijn, duiken we alweer heerlijk een echt bed in!

De volgende ochtend kregen we het voor elkaar dat er weer pannekoeken voor ons gebakken werden. Rick had daar nog wel even tijd voor, hij is namelijk een basisschool leraar en had nog wat vrije dagen! Jammie, Jammie. Met zijn drieën gingen we nog even de stad in. Wij (hiermee bedoel ik Freek) hadden natuurlijk nog nieuwe slippers nodig, dus dat kwam mooi uit. Als tegenprestatie voor het comfortabele bed, hielpen we Rick even met wat boeken tellen en uitpakken op de basisschool. Wat een nostalgisch gevoel, kleine tafeltjes, een wereldkaart, een leeshoekje en natuurlijk de super coole puntenslijper waarvoor je vroeger graag naar voren liep in het klaslokaal.Wat een sentiment!

Onderweg naar de stad had Rick het even gehad over een soort fietstocht die vanavond plaats zou vinden. The Full Moon Bike Ride. En zoals de naam al verklapt was het vanavond dus volle maan. Wat houdt deze tocht in? Er wordt eerst een biertje gedaan bij een bepaald begin punt om vervolgens met 200 a 300 man op de fiets 10 kilometers in het donker door de stad te rijden. De route? Maar één persoon in de hele stoet weet welke weg er gefietst gaat worden. Het eindpunt? Een plaatselijke bar, waarvan dus ook niemand weet welke. Na heel wat getwijfel, besloten we na het super enthousiaste praatje van Julie toch de fietsen in de truck te laden en samen met Rick & Steve (een van de vrienden van de avond ervoor) tijdens volle maan te fietsen.

Nog nooit hebben we met zoveel mensen in een stoet in de avond gereden. Iedere rotonde moest minimaal twee keer gepasseerd worden. Wat een super leuk gezicht om alle lichtjes te zien verplaatsen. En het eindpunt? De nieuwe brouwerij in de stad, alweer tijd voor een biertje, he bah wat vervelend. Wat een ervaring. Ik denk dat ik ook maar een Full Moon Bike Ride ga beginnen als we terug zijn in Nederland. Maar dat zou dus eigenlijk gewoon neer komen op een kroegentocht tijdens de volle maan…

De volgende ochtend was het het idee om verder te gaan fietsen. Maar au au au, wat voelden de beentjes zwaar en wat lag het bed lekker. ‘Zullen we nog maar een rustdagje nemen?’. Er werd immer goed voor ons gezorgd en we voelde ons ook zo thuis bij deze twee super vriendelijke mensen. ‘Waarom niet?’ En het mocht ook nog eens van deze twee lieverds! Dus hoppa beentjes weer omhoog en lekker relaxen. Zo gezegd, zo gedaan, totdat Julie thuis kwam. We gingen een spelletje spelen. Een frisbee, twee pvc buizen met daarop een leeg bierflesje waren de benodigdheden. En je moest ook een drankje in de hand hebben. Twee tegen twee. Je kreeg 3 punten als je in een keer het flesje op de rond liet vallen als je het met de frisbee raakte. 2 Punten als de paal geraakt werd en het flesje dan op de grond viel en 1 punt als je de frisbee niet ving, terwijl dit eigenlijk makkelijk had gekunt. Helaas kon je wel merken dat Julie & Rick hier een stuk geoefender inwaren dan wij….

En zo hadden we een heerlijke avond nog en doken we al uitgerust het bedje in, op naar dromenland!

2 gedachtes over “26 tm 28 Augustus: Met de beentjes omhoog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s