11 & 12 Oktober: Zig-Zag

Je kan San Fransisco bijna ruiken…. Het is nog maar een kleine 110 kilometer vanaf Bodega Bay, voor het mooie net even te ver om in een dag te doen, voor ons dan, er zijn genoeg fanatieke fietsers die dit rustig in een dagje wegkarren. Wij stoppen daarentegen lekker in ieder dorpje voor wat lekkers, lunch of zelfs al voor avond eten.

De rit naar onze slaapplek ging weer lekker op en af langs het water, dit keer geen zee, maar een baai, waar genoeg mooie vogeltjes en heel veel kleine vissersbootjes waren. We gingen op een prachtig plekje lunchen, waar allemaal rijkelui om ons heen zaten die heel veel slurpgeluiden maakte, want het oesterseizoen was aangebroken. En schijnbaar zaten wij op DE plek om oesters te eten, maar die glibberige, slijmerige zeeslakken lijken mij niet heel appetijtelijk.. Die slaan we even over.

Bijna aangekomen bij onze Warmshowers, moesten we eerst even een klein bergje op, toen we er bijna waren hoorde we al wat gefluit vanuit het huisje waar we verbleven. Een man met lange grijze haren, een grijze baard en slobber kleren stapte op ons of om ons welkom te heten, James. Eerst dachten wat krijgen we nou voor gekke henkie. Maar we trokken al weer veel te snel ons oordeel en James bleek gewoon een super aardige grappige vent.

Deze man heeft samen met zijn vrouw al vele fietsreizen gemaakt. Ieder klein dingetje dat op tafel kwam, leidde tot een groot interessant verhaal van deze wereldfietser. We vroegen er niet om, hij pronkte er niet mee, het gebeurde gewoon. Met open mond luisterden we naar hoe ze met fiets en al in kleine vissersbootjes over de grote golven van de zee voeren, omdat de weg in Panema er even mee ophield. Of over hoe ze een witte kat vonden die drie weken op zijn schouder zat mee te reizen. Iedere keer als we bijna wouden zeggen dat we gingen slapen, kwam er weer een nieuwe anekdote.

De volgende ochtend ging dit geklets lekker verder en voordat we zijn huis verlieten was het al weer iets later dan gepland, dat maakt niet uit, we zijn toch al bijna in San Fransisco. Beetje bij beetje worden de dorpjes dichtbevolkter en zien we na een kleine klim in de verte de stad liggen! Wat een gaaf gezicht!

Stapje voor stapje komen we dichterbij, iedere keer worden de details van de wolkenkrabbers steeds beter zichtbaar en krijgen we een steeds meer toeristen op een gehuurd fietsje te zien. Wat betekend dat we niet ver weg meer kunnen zijn van de Golden Gate Bridge. Na nog wat heuvels, die wij, integenstelling tot de dikke toeristen, wel op konden fietsen, was de prachtige rood metalen brug daar. Met op de achtergrond de stad, jemig wat een overweldigend gevoel gaf dat!

Op de brug was het een ander verhaaltje, dat was een wedstrijdje zig-zag toeristen ontwijken, terwijl je tegelijkertijd ook rechts en links van het uitzicht wou genieten. Want links lag de stad en rechts de oceaan. De brug af de stad in, bleef dit fenomeen nog even doorgaan. De fietspaden in de stad waren super prettig en vermeden alle stijle straten. Maar…

Twee dagen hiervoor had onze kapster (mocht je nog een goede kapper zoeken, Josje Beets is de leukste, en nee dit is geen reclame) ons ‘getagd’ in een foto met stijle zigzag straatjes in San Fransisco, blijkbaar heel populair ook voor toeristen, dus hadden we voor ons zelf bedacht dat we dat wel even van ons lijstje wouden afvinken. Daar gingen we dan…. Rechts af Lombard Street op. Een degelijke 27 procent. Jeetje wat was dat zwaar en berggeit Freek was alweer bovenaan de straat, terwijl ik nog half bezig was met schreeuwen dat ik dit echt niet kon. Ik heb het uiteindelijk net niet gehaald, omdat ik toen ik meer kracht wou zetten, wheelies begon te maken.. Dat vond ik zelf niet heel prettig…

De beloning was wel dat we tijdens de zig-zag afdaling, open monden trokken bij de toeristen, die met grote ogen (naja groot niet echt, waren vooral Aziaten) ons aan het bekijken waren. We voelden ons wel echt eventjes helemaal het mannetje en het vrouwtje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s