22 & 23 Oktober: Morro Bay

De weg blijft ons meenemen naar verbazingwekkend mooie plekjes. Wel is waar over heuvels en hoge kliffen, waar de benen hard voor moeten werken, maar iedere keer als je weer naar beneden kijkt, over de zee, geeft dat een machtig gevoel. 

Het voelt eigenlijk alsof we een uitstapje hebben gemaakt naar een ander land, naar Curaçao of een van de Griekse eilanden, want zo blauw kan de zee op sommige stukken zijn. Het is zo fijn wakker worden en je tent rits open te maken, wetende dat zodra je uitstapt, de zon schijnt en de frisse zeewind weer door je haren zal waaien. 

Een plekje stak echter boven alle andere idyllische plekjes uit, McWay Falls, een innie minnie inham in de kustlijn, in de vorm van een halve maan, maar daaromheen, weer genoeg pluimplantjes (waarvan ik de naam nog steeds niet weet), deze staken zo mooi af bij het water, magisch gewoon.

Na nog twee pittige klimmen naar de 200 meter, werd het allemaal wat vlakker, de rotsen maakten weer plek voor duinen en het leuke daarbij was, waren de bekende ‘oink’ geluiden. Heel wat zeehondjes die weer allemaal naast elkaar op de stranden aan het luieren waren. Niet veel later, toen we 

Verder vlogen we richting Morro Bay, de wind ging weer voluit in de richting die we op moesten, dus we waren een stuk eerder op de eindbestemming dan we hadden gedacht. Morro Bay zelf was een superschattig vissersdorpje, bekend door een grote berg, die midden voor de kust staat. Als je vanaf het noorden komt aanfietsen heeft deze berg een soort vorm van een waaier, heel apart. 

Aangekomen bij ons motel zijn we gewoonweg bekaf, niet gek na alle indrukken en golvende wegen! Snel even lekker wat eten scoren op de boulevard! Want de liefde van een fietser gaat door de maag.

2 gedachtes over “22 & 23 Oktober: Morro Bay

  1. Annet

    Pampusgras (de pluimplantjes) 😉
    Heerlijk om op deze manier met jullie ‘mee te reizen’!
    Wij hebben dit stuk met de camper gedaan dus veel herkenning bij de foto’s, erg leuk.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s